Δραματική επιστολή Χριστιανικών Οργανώσεων: Μην επιτρέψετε να μας σφαγιάσουν και να εκδιωχθούμε από τη γη μας

Από βομβαρδισμένη εκκλησία στο Καμισλί χθες
Freepen.gr - Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν πέντε χριστιανικές οργανώσεις στη βορειοανατολική Συρία ζητώντας να σταματήσει η οθωμανική τουρκική εισβολή και να μην αφήσει η Δύση τη Χριστιανοσύνη να εξαναγκαστεί σε διωγμό από την περιοχή.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η επιθυμία των τοπικών πληθυσμών για αυτοδιοίκηση ενώ εκτιμάται ότι η ανατολή θα σπάσει σε δύο τμήματα, το βόρειο που θα ελέγχουν οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους και το νότιο που θα περάσει στη Δαμασκό και τους Ιρανούς.

Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για επερχόμενες σφαγές του τοπικού πληθυσμού μόλις πραγματοποιηθεί η εισβολή και υπενθυμίζει τα πρόσφατα γεγονότα στην Αφρίν. Σημειώνεται ότι η Τουρκία πραγματοποιεί εθνοκάθαρση.

Εκτιμάται ότι οι SDF δε θα μπορέσουν να μάχονται και παράλληλα να φρουρούν τους τρομοκράτες του ISIS, οι οποίοι θεωρείται ότι θα διαφύγουν στο Ιράκ και θα αναδιοργανωθούν για τη συνέχεια.

Η επιστολή καταληγεί υπενθυμίζοντας ότι οι Χριστιανοί της περιοχής έχουν μια μακρά και ματωμένη ιστορική σχέση με την Τουρκία υπενθυμίζοντας τη Γενοκτονία του 1915.

Ακολουθεί η επιστολή την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας πάνω στις εικόνες για πλήρη μεγέθυνση.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail