Ο Ερντογάν τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια του Ιμάμογλου: Του παίρνει τη χωροταξία στα φιλέτα!

Freepen.gr - Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης δεν θα έχει πλέον την αρμοδιότητα της χωροταξίας με την οριοθέτηση των ζωνών και την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων γύρω από το Βόσπορο, καθώς αυτή η ευθύνη θα μεταφερθεί σε μια υπό ίδρυση διεύθυνση που θα συγκροτηθεί από τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τις εφημερίδες Sözcü και Birgün.

Το πρόσφατα καταρτισμένο νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης καθώς και τέσσερις περιφερειακοί δήμοι θα πρέπει να μεταβιβάσουν την αρχή της χωροταξίας τους γύρω από τον Βόσπορο στην υπό σχηματισμό Διεύθυνση του Βοσπόρου, όλα τα μέλη της οποίας θα διοριστούν από τον Ερντογάν.

Το άρθρο 28 του νόμου για το Βόσπορο συντάχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Τουρκίας.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μπορεί να έχασε τις επανειλημμένες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο ο Ερντογάν φαίνεται ότι έχει βρει άλλο τρόπο για να "ακρωτηριάσει" τις εξουσίες του νέου Δημάρχου, Εκρέμ Ιμάμογλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail