Για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί να είναι κάποιος περήφανος που έτυχε να γεννηθεί σε αυτόν τον τόπο

kfuhlert / pixabay
Φιλελέ και εθνομηδενιστές δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μπορεί κάποιος να είναι περήφανος που έτυχε να έχει γεννηθεί σε αυτόν τον τόπο. Ας τους βοηθήσουμε. Ο Νικόλαος Πλαστήρας πήρε μέρος στους Βαλκανικους Αγώνες, στο Βορειοηπειρωτικο Αγώνα, στη Μικρασιατική Εκστρατεία και κυβέρνησε τη χώρα τρεις φορές.

Είμαστε περήφανοι λοιπόν που είμαστε Έλληνες διότι για να έχουμε αυτό το κομμάτι γης οι πατεράδες και οι παππουδες μας πολεμήσαν και πέθαναν ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Για να έχουμε την ευκαιρία να γεννηθούμε ολόκληρες γενιές. Πολεμήσαν για να υπερασπιστούν και για να ελευθερώσουν το σπίτι τους. Είμαστε περήφανοι που κρατάμε έθιμα τα οποία αντέχουν στο χρόνο σχηματίζοντας το δικό μας ψηφιδωτό στο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού.

Τραγικό να μην έχεις ριζες, να υποτιμάς τον άνθρωπο και να μην εκτιμάς το σπίτι και την πατρίδα σου. Να ξεπλένεις γενοκτονίες, σφαγές κι εκμετάλλευση. Να μετατρέπεις την ξεχωριστή οντότητα που ειναι ο άνθρωπος σε μάζα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail