Τελεσίγραφο της Τουρκίας: Θα ανοίξει πυρ, αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

ΑFΡ
Freepen.gr - Η Τουρκία θα επαναλάβει την επιχείρησή της στη Συρία εάν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθούν από την καθορισμένη περιοχή, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, καθώς επέκρινε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι δεν εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους σχετικά με το YPG, αφήνοντας την Τουρκία χωρίς άλλη επιλογή παρά να ξεκινήσει την επιχείρηση της εισβολής, Πηγή Ειρήνης.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Παγκόσμιο Φόρουμ του TRT στην Κωνσταντινούπολη, ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι οι Η.Π.Α. συνέχισαν να παρέχουν όπλα στους τρομοκράτες καθώς συνεργάζονταν με την Τουρκία για να δημιουργήσουν μια ασφαλή ζώνη κοντά στα σύνορα.

Τόνισε ότι έχουν απομείνει μόνο 35 ώρες έως ότου λήξει η προθεσμία για το YPG να αποχωρήσει από την καθορισμένη περιοχή σύμφωνα με τη συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας και ότι η Τουρκία θα επανεκκινήσει την επιχείρηση εάν οι ένοπλοι Κούρδοι δεν εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Γιατί ο σύμμαχός μας, οι ΗΠΑ, παρέχει όπλα στους τρομοκράτες του YPG μετά την νίκη της επί της Daesh; Το αμερικανικό ίδρυμα ασφαλείας δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του», δήλωσε ο Çavuşoğlu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail