Ευχαριστούμε κ. Τραμπ: Δίνουμε τα πάντα στις ΗΠΑ, γινόμαστε βάση σας και θα χτυπήσετε με δασμούς τα προϊόντα μας

Freepen.gr - Άμεση ζημιά στις ελληνικές εξαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία δικαίωσε τις ΗΠΑ επιτρέποντας στον Πρόεδρο Τραμπ να επιβάλλει επιπλέον δασμούς σε ευρωπαϊκές εξαγωγές αξίας ως 7,5 δισ. ευρώ ως αντίποινα για «παράνομες ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις» στην κοινοπραξία AIRBUS.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να επιβάλλει δασμούς 10% στα αεροσκάφη που εισάγονται από την Ευρώπη και να εφαρμόσει έναν φόρο εισαγωγών ύψους 25% σε άλλα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, σύμφωνα με το Γραφείο του αμερικανού Εκπροσώπου Εμπορίου.

Ωστόσο στη λίστα με το φόρο εισαγωγών ύψους 25% βρίσκονται και ελληνικά προϊόντα, όπως γιαούρτι, τυριά όπως η φέτα και υποκατάστατα τυριών (μείγματα) πεκορίνο, γαλακτοκομικά (Βούτυρα, μαργαρίνες, αλοιφές, κρέμες γάλακτος,), φρούτα, φρουτοσαλάτες, επιδόρπια, κομπόστες, χυμοί φρούτων και λαχανικών, χοιρινό συσκευασμένο, μύδια, αχιβάδες, θαλασσινά.

Και όλα αυτά την στιγμή κατά την οποία οι Αμερικανοί λαμβάνουν ό,τι κι αν ζητήσουν από την κυβέρνηση (νυν και προηγούμενη) μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση. Ποιο είναι τελικά το όφελος;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail