Ξεκίνησε η ανταρσία στη ΝΔ

Ο Κυριάκος “ακυρώνει” τον πατέρα του…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η διαδικασία σύστασης προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Και ολοκληρώθηκε τα μαύρα τα ξημερώματα (2:00). Κατά την δεύτερη καταμέτρηση (συνέβη κι αυτό), ο πρώην Υπουργός παραπέμπεται για όλα τα αδικήματα με 173 ψήφους βουλευτών, 83 αρνητικές ψήφους, στο σύνολο 261 ψηφισάντων βουλευτών. Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης, 4 άκυρα ψηφοδέλτια και ένα λευκό. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αποχώρησαν και δεν μετείχαν της ψηφοφορίας, το ΚΚΕ, το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” και το κόμμα “ΜέΡΑ 25”.
Όμως η βαρύγδουπη ανακάλυψη, που προέκυψε από την “δημοσιογραφική - πολιτική έρευνα”, είναι, πως πιθανώς - αφού η ψηφοφορία ήταν μυστική - έξη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ να διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έτσι, άναψαν μεγάλες φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είχε πολύ ανήσυχο ύπνο. Αφού εξυφαίνεται, μόλις 3 μήνες μετά τις εκλογές, να ξεκινάει ένα βουλευτικό αντάρτικο με απρόβλεπτες συνέπειες. Γιατί οι βουλευτές, γίνονται στις περιφέρειές τους σάκος του μποξ από τα παράπονα (πολλές φορές με οργή) των ψηφοφόρων της ΝΔ. Από τη στιγμή που διαπιστώνουν, πως ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί βασικές προεκλογικές θέσεις – δεσμεύσεις του κόμματός του. 


Το ΚΙΝΑΛ εστιάζει τις διαρροές στην Καραμανλική πτέρυγα…

Ωστόσο, αξίζει τον κόπο από τις πολλές ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την ψηφοφορία, να κρατήσω και να επισημάνω ιδιαίτερα την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο συντάχτηκε με τη ΝΔ στην προχθεσινή ψηφοφορία. Μια οξύτατη επιθετική ανακοίνωση, που φωτογραφίζει τις βουλευτικές διαρροές στην Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση και θα καταλάβετε:

«Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ό,τι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση. Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο τέλος βέβαια κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».

Όμως θυμηθείτε τι ακριβώς έλεγα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο άρθρο μου: “Εθνική δεξιά ή νεοταξική δεξιά κύριοι της ΝΔ;”:

«Σήμερα όμως, θα σας κάνουμε άλλη μια αποκάλυψη.

Λέγουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι το φωνάζουν κιόλας στη ΝΔ, ότι η Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ πιέζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να “προστατευτεί” ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Του λέει χαρακτηριστικά η Καραμανλική πτέρυγα – όπως μου είπανε – “Κυριάκο, ή σβήνεις το παιχνίδι, ή θα έχουμε εσωτερικό πρόβλημα”.

Λέτε; Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Ειλικρινά δεν πίστευα, ότι τόσο σύντομα θα επαληθευόταν η πληροφορία που πήρα από τον πυρήνα της ΝΔ. Ότι, το ΚΙΝΑΛ θα επαλήθευε τόσο σύντομα τα όσα έγραψα για τον κακό χαμό που γίνεται στο κυβερνών κόμμα.

Έτσι δίνουν το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει, βλέποντας ότι θα επαληθευτεί, κάτι ακόμη που έχω γράψει πριν μερικές ημέρες. Ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση εξαμήνου.

Πριν όμως συνεχίσω, δείτε χαιρέκακο σχόλιο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν γι΄ αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…».


Περισσότερο ισχυρή η “Σαμαρική” πτέρυγα από την “Καραμανλική”…

Αλλά τα “όργανα” στη ΝΔ μόλις άρχισαν να ηχούν. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ξεκινήσει και το “αντάρτικο” της Σαμαρικής πτέρυγας, που είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο “επαναστατική” από την Καραμανλική.  
Ωστόσο να σας θυμίσω στο σημείο αυτό, πάλι, πως έκλεινα το άρθρο μου: “Οι Σαμαρικοί και το αντάρτικο του Σαμαρά” στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, όπου βέβαια διατύπωνα επιφυλάξεις για την αρχή “Σαμαρικού αντάρτικου”. Πού όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ πιθανόν να γίνει. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι το πότε. Έλεγα λοιπόν:
«Να περιμένουμε “αντάρτικο” από τον Αντώνη Σαμαρά;
Δύσκολο γιατί, αν ο Αντώνης Σαμαράς εκφράσει “φωναχτά” τα θέλω της ψυχής του και σε μια άτυπη ρεβάνς της πρόωρης “ανατροπής” του από το Μαξίμου – από “φίλους” του, του εσωτερικού και του εξωτερικού – θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις του παρελθόντος. Κυρίως του εξωτερικού.
Δύσκολο γιατί, στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλες συμμαχίες, οι οποίες δεν τον θέλουν να υπάρχει ως πολιτικό ενεργό πρόσωπο.
Η επιμονή του, να πάει μέχρι το τέλος τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το θέμα της Novartis, έχει βάλει απέναντί του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.
Αφού ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θέλει “αίμα στην αρένα”, προκειμένου να μακροημερεύσει (Όσο περισσότερο γίνεται. Τουλάχιστον κάτι περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά) και ο ΠτΔ “επιβάλλεται” να τα έχει καλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Αλέξη Τσίπρα, μήπως και του δώσουν και την επόμενη 5ετία. Άλλωστε στην ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ήδη την ψήφο του στον Προκόπη Παυλόπουλο και για την επόμενη 5ετία. Στον καλό μας ΠτΔ, όπως είπε.
Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι φίλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Κάτι σαν το alter ego του. Έτσι τουλάχιστον λένε καλές και αξιόπιστες πηγές μας.
Γι΄ αυτό θα λέγαμε στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εάν υπάρχει κατά νου περίπτωση 1% για “ρήξη και ανατροπή”, να τα ζυγιάσει καλά το πράγμα.
Οι απέναντι συμμαχίες είναι ισχυρές και δεν συγχωρούν λάθη”.


O Κυριάκος μας προέκυψε πολυπολιτισμικός Πρωθυπουργός…

Τα εξόχως επικίνδυνα ζητήματα, που δεν θα αφήσουν να μακροημερεύσει η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι βασικά δυο.

Η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών (όπως την αποκαλούσαν προεκλογικά τα στελέχη της ΝΔ) και την οποία σήμερα δεν τολμούν τα την αγγίξουν για να τη βελτιώσουν ;;;; (όπως πάλι ισχυρίζονταν) και ακόμη χειρότερα σήμερα λέγουν ότι θα την τιμήσουν, αφού είναι μια διεθνής Συμφωνία. Δικαίως λοιπόν από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, τους κατηγορεί σήμερα, πώς με ψευτοδιλήμματα υφάρπαξαν την ψήφο του λαού, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ενώ δεν βρίσκονται 20 βουλευτές της ΝΔ, για να συνταχτούν με τους 10 της “Ελληνικής Λύσης”, που θα παρέπεμπαν σε προανακριτική τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, οι οποίοι υπέγραψαν αυτήν την δόλια, αντεθνική για τα συμφέροντα της χώρας μας διμερή Συμφωνία.

Το δεύτερο ζήτημα, ωρολογιακή βόμβα για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της, είναι το “μεταναστευτικό - προσφυγικό” το οποίο πνίγει καθημερινά την Ελλάδα, δημιουργώντας δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της.

Κι ενώ περίμενε ο ελληνικός λαός, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έλυνε το καυτό αυτό ζήτημα, που καίει όλη την ελληνική κοινωνία, άκουσε τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να λέγει:

«…Με ρωτήσατε εάν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει [σ.σ. μπόλιασμα (δηλαδή εμβολιασμός), είναι η φυτοκομική τεχνητή μέθοδος κατά την οποία γίνεται μεταμόσχευση ενός μέρους του φυτού σε ένα άλλο φυτό και όχι στους ανθρώπους] την ελληνική κοινωνία. Σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. Αρκεί να είναι αυτοί οι οποίοι πληρούν τους κανόνες για να απολαμβάνουν διεθνούς προστασίας. Και εάν η Ευρώπη ή η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημοκρατικό της πρόβλημα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα το κάνει οργανωμένα και θα το κάνει με κανόνες… Τα παιδιά των προσφύγων που θα επιλέξουν να κάνουν τη χώρα μας δεύτερη πατρίδα τους, πρέπει να αισθάνονται και θα αισθάνονται Έλληνες. Αυτό είναι το σωστό. Να πάνε σε ελληνικό σχολείο και εάν είναι άριστοι μαθητές να σηκώσουν την ελληνική σημαία. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ξενοφοβία ή οποιοσδήποτε ρατσισμός. Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά – σιγά. Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτόν τον τρόπο…». 


Η ιστορία δίδαξε, αυτοί δεν θέλησαν να την πιστέψουν…

Δυστυχώς όμως με αυτά που παρακάτω θα σας παραθέσω, αποδεικνύεται περίτρανα ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν είναι απλά άσχετοι ή ανίκανοι να διαχειριστούν ευαίσθητες για την Πατρίδα καταστάσεις, αλλά είναι πολύ επικίνδυνοι.
Στις 29 Απριλίου 1917 ο ηγέτης της ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) Βλαντίμιρ Λένιν, είχε πει αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της ΕΣΣΔ για τα ανοικτά – κάτω σύνορα:
«Είναι τραγέλαφος, είναι οικονομικός ιμπεριαλισμός, γιατί έτσι εξυπηρετείται το Κεφάλαιο. Οδηγεί σε σύγχυση και σε αναρχία».
Στις 2 Ιουλίου 2009 ο Γάλλος Επίτροπος στην ΕΕ Ζακ Μπαρό, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, είχε επισημάνει ειδικά για την Ελλάδα, τον επερχόμενο κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η χώρα από τις ανεξέλεγκτες ροές “μεταναστών”».
Ενδεχομένως να υπήρχαν και άλλα καμπανάκια κατά το παρελθόν, που έπρεπε να ανησυχούν οι επισημάνσεις αυτές, τους Έλληνες Πρωθυπουργούς, αλλά προφανώς αυτοί είχαν μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά.
Ειδικότερα για τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, αφιερώνω παρακάτω απόσπασμα από το πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της Πατρίδος μας, τον Φεβρουάριο του 1993. Τότε δηλαδή, που κυβέρνηση ήταν της ΝΔ και Πρωθυπουργός αυτής ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού. 


Μητσοτάκης υιός “πουλάει” τον πατέρα Μητσοτάκη…

Τότε η Βουλή των Ελλήνων επεσήμανε τους κινδύνους της “μετανάστευσης”.

Ωστόσο, κανένα μέτρο δεν λήφθηκε από τότε μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο. Στις ημέρες μας οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Δείτε του λόγου τω αληθές:

Στο σημείο 27 αναφέρει το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Φεβρουαρίου του 1993:

«…Τα κενά (γεννησιμότητας) που δημιουργούνται καλύπτονται, κατά το μεγαλύτερο μέρος, από Πόντιους και Βορειοηπειρώτες, αλλά και από μουσουλμάνους της Ασίας και της Αφρικής, και από άλλους που εισδύουν παράνομα στον ελληνικό χώρο (και παραμένουν με ποικίλες ψευδοϊδιότητες, προσθέτοντας νέα προβλήματα)…».

Στο σημείο 30 αναφέρεται στο πόρισμα:

«…Τα πληθυσμιακά κενά που δημιουργούνται σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα (νησιά Αιγαίου, Ιονίου κλπ.) υπάρχει κίνδυνος να καλυφθούν από αλλοδαπούς (κυρίως μουσουλμάνους), με εξαιρετικά δυσμενή απώτερα επακόλουθα. Στις ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα λόγω μείωσης του αριθμού των στρατευσίμων…».

Στο σημείο 31 αναφέρεται στο πόρισμα:

«Εάν για την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού και γενικά την πορεία της Οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής, πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις, σύμφωνα με την εμπειρία των περασμένων 10 ετών σε χώρες της Δ. Ευρώπης. Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες, διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού…».

Τέλος, στο σημείο 40 αναφέρεται στο πόρισμα:

«…Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, είτε απευθείας, είτε μέσω χωρών της ΕΟΚ (σ.σ. σήμερα ΕΕ), πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινωνικοοικονομικούς και εθνικούς λόγους. Πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τη νομιμότητα της εισόδου στη χώρα μας και για τη νόμιμη παραμονή και απασχόληση…».


Μετά όλα τα παραπάνω πού διαβάσατε, δεν διερωτάσθε τι ακριβώς έπραξαν οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Εφάρμοσαν τις πολύ σοβαρές διαπιστώσεις πού καταγράφηκαν στο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Φεβρουαρίου του 1993;

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ΟΧΙ. Διερωτάσθε γιατί; Ποιο μακρύ χέρι ανάγκασε όλες εκείνες τις κυβερνήσεις, ώστε αυτό το εθνικό πόρισμα να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων και να θέσουν την Πατρίδα σε μεγάλο κίνδυνο;

Πού σήμερα, επί της κυβερνήσεως της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτός ο κίνδυνος είναι πιο ορατός από ποτέ.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ακυρώνει” στην πράξη την πολιτική του πατέρα του;

Υπάρχει ξένος δάχτυλος και στον οποίο υποχρεούται να υπακούσει ο σημερινός Πρωθυπουργός μας; Επί των ημερών του οποίου εγκαθίσταται στην Πατρίδα η Παγκοσμιοποίηση και η πολυπολιτισμικότητα.

Επί του πιεστηρίου:

Έγκυρη, αξιόπιστη πηγή μας, μας ενημέρωσε, ότι η κυβέρνηση σε 304 δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια θα τοποθετηθούν παιδιά παράνομων μεταναστών προκειμένου να γίνουν γνώστες της ελληνικής παιδείας κι έτσι να μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν στον κοινωνικό ελληνικό ιστό.
Μου είπαν, ότι το ζήτημα ανατέθηκε στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη. Αληθεύει η πληροφορία που λάβαμε;

Εάν ναι, τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυνος;
Δεν άκουσα; Πιο δυνατά παρακαλώ πολύ..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail