Βούλγαρος διπλωμάτης: Η ΕΕ ωθεί την Αλβανία, τα Σκόπια στα χέρια της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν

Freepen.gr - Η αναβολή της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων και της Αλβανίας με την ΕΕ δεν είναι προς το συμφέρον της Βουλγαρίας, εκτιμά ο βούλγαρος πρώην υπουργός Εξωτερικών Σόλομον Πάσι, προσθέτοντας ότι η έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τις δύο χώρες "αναβάλλεται για τρίτη φορά", αναφέρει η shqiptarja.com.

"Μετά από το βέτο του Γάλλου Προέδρου Emanuel Macron, ο (ο Ρώσος) ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να παραγγείλει ένα ποτήρι σαμπάνια, σε ποιον ωθούμε τα Σκόπια και την Αλβανία; Τους στέλνουμε στα χέρια της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν; Απλά να θυμηθούμε αυτό που έκανε ο πρόεδρος Πούτιν για να αποτρέψει την πΓΔΜ στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Πάσι.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη σοβαρές προσπάθειες για να κρατηθεί η Σερβία στη σφαίρα της ρωσικής επιρροής. "Τι μπορούμε να κάνουμε με τη Macron και την παράλογη απόφασή του; Πιστεύω ότι η υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχάριεβα μπορεί να τον πείσει να αλλάξει γνώμη", λέει ο Πάσι σύμφωνα με το INA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία δεν ενδιαφέρεται για τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την επιστροφήτουο Κοσσυφοπεδίου. "Η Αλβανία και τα Σκόπια θα γίνουν μια μέρα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τίθεται το ερώτημα με ποια ταχύτητα θα γίνει αυτό" σημειώνει ο Πάσι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail