Γιατί η ανάπτυξη στην Ελλάδα δε θα έρθει ποτέ

pashminu / pixabay
Ανάπτυξη σε χωρά που οι φορολογούμενοι πληρώνουν ολιγάρχες για να αυξάνουν τα κέρδη τους μέσω των τραπεζών που ανακεφαλαιοποίησαν οι Έλληνες πολίτες δε θα έρθει πότε. Ανάπτυξη σε χώρα που οι κυβερνήσεις χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματίες που επιβαρύνουν τους υπόλοιπους Έλληνες δε θα έρθει ποτέ.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ανάπτυξη σε χώρα που ξεπουλάει όλα τα πλουτοπαραγωγικά της στοιχεία περιορίζοντας την οικονομία της, δε θα έρθει ποτέ. Οι αριθμοί μπορεί να ευημερήσουν αλλά δεν ενδιαφέρονται για το αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και 10 νταβατζήδες βγάζουν δις.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι νεοφιλελέ, το βουλώνουν στα εκατομμύρια που χαρίζονται σε επιχειρηματίες στην στήριξη των τραπεζών πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με την ιδέα, της ελευθερίας, που δήθεν πρεσβεύουν αλλά παθαίνουν υστερία με τους μισθούς και τις συντάξεις, που στην ουσία είναι τα μόνα δεδομένα, χρήματα που θα καταλήξουν στην αγορά και όχι σε offshore πλασιέ των ολιγαρχών.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι κομμουνισμός αλλά για τους ολιγάρχες. Τους χαρίζει χρέη, τους δίνει κρατικές ενισχύσεις, τους προμηθεύει, εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα, που αν αντιδράσει, χρησιμοποιεί εναντίον του τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, με αντίτιμο τη φτωχοποιηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail