Τελικά οι Τούρκοι "ήρθαν" μέσα στη νύχτα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση κατά των Κούρδων

Freepen.gr - Βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα φαίνεται να δείχνουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κουρδικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα βγούν από την περιοχή.

Οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία al-Hasakah στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, το οποίο αρχικά ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις.

Τα τουρκικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της SDF στην επαρχία Hasakah, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα al-Ikhbariya της Σαουδικής Αραβίας. Άλλα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η Τουρκία στοχεύει στην παραστρατιωτική πολιτοφυλακή του YPG, την οποία θεωρεί η Άγκυρα ως τρομοκρατική ομάδα και η οποία αποτελεί βασικό μέρος της SDF.

H Τουρκία χτύπησε τελικά μέσα στη νύχτα όπως είχε δηλώσει προ πολλού ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας για την ώρα μόνο υλικές ζημιές.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail