Μπορεί να μη δείτε Ελληνα πολιτικό την Κυριακή στην εκκλησία, αλλά προσέξτε το ζεύγος Πομπέο στη Μητρόπολη

Όταν δε θα δείτε ούτε έναν Έλληνα πολιτικό να πηγαίνει κυριακάτικα να εκκλησιαστεί, ο Αμερικανός Υπ. Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με την σύζυγο του παρακολούθησαν μέρος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας. 

Αν η διπλωματία δεν είναι μόνο θέατρο και πλαστές εντυπώσεις, αλλά ίσως έχει και μερικές αληθινές στιγμές εκτός πρωτοκόλλου, τότε μπορεί η φωτογραφία να περιέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Όσον αφορά τη στάση του υπουργικού ζεύγους, καθώς περνόύν από μπροστά τους τα "Άγια των Αγίων", δηλαδή ο ίδιος ο Βασιλεύς Χριστός.

Ο Πομπέο, Ευαγγελιστής στο δόγμα, ευθυτενής και άκαμπτος στη στάση του σώματος του, κοιτάζει με περιέργεια και ενδιαφέρον το άγνωστο σε αυτόν τελετουργικό της ορθόδοξης Λειτουργίας, χωρίς να συνειδητοποιεί και πολλά.

Η κυρία Πομπέο αντίθετα, δείχνει να ξέρει που είναι και τι πρέπει να κάνει σε αυτή την περίσταση. Χαμηλώνει το κεφάλι με συστολή, καθώς φαίνεται να γνωρίζει Ποιος περνάει από μπροστά της και κάνει το σταυρό της με τα τρία δάχτυλα! Έκανε αυτό που κάνει κάθε ορθόδοξη πιστή....Λέτε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail