Όταν φτάνουμε στο σημείο να κλείνουμε τα σχολεία αντί για τα σύνορα

«Αυτό που περιμένουμε είναι η επιτόπια επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας. Πρόκειται να έρθει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Ελευθέριος Οικονόμου. Από χθες είμαστε σε τακτική επαφή, όπως και με τον κ.Χρυσοχοϊδη. Δεν γίνεται να μαχαιρώνονται στο κέντρο της Σάμου, με ανοιχτά μαγαζιά, μέσα στον κόσμο. Αναγκαστήκαμε σήμερα να κλείσουμε πάνω από δέκα σχολεία -παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη» επισημαίνει ο Δήμαρχος Σάμου, κ.Στάντζος στο grtimes.gr.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε άλλο σημείο αποκαλύπτει: «Υπάρχει αγανάκτηση, φόβος και αγωνία για το μέλλον του νησιού, για το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε ένα νησί 8.000 κατοίκων και φιλοξενούμε περί τους 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Το ΚΥΤ έχει δυναμική 650 ατόμων. Οι υπόλοιποι είναι σκορπισμένοι περιμετρικά σε φαβέλες, σε μια δασική έκταση γεμάτη πεύκα. Έχουν λεηλατήσει περιουσίες, σκεπές, πορτοπαραθυρόφυλλα. Αν χθες είχαμε πάνω από 5 μποφόρ, το Μάτι μπροστά μας δεν θα ήταν τίποτα. Έσκαγαν συνεχώς γκαζάκια μέσα στις σκηνές».

6.000 ως επί το πλείστον μετανάστες που ήρθαν λαθραία στην Ελλάδα ενώ ανάμεσα στους πρόσφυγες και λόγω της πορείας του πολέμου στη Συρία είναι πολύ πιθανό να εντοπίσει κανείς ανθρώπους με βαρύ παρελθόν στον πόλεμο έναντι 8.000 κατοίκων. 

Και τι κάνει αυτή η χώρα εδώ και τόσες εβδομάδες; Σφραγίζει τα σύνορα; Όχι. Δημιουργεί ταχύτατα δομές σε ακατοίκητα νησιά; Ούτε. Ζητά ο έλεγχος και τα αιτήματα ασύλου να γίνονται στα μικρασιατικά παράλια; Ούτε. Απεναντίας μεταφέρει ένα μεγάλο όγκο στην ηπειρωτική χώρα διαλαλώντας μέσω του διορισμένου υπουργού Προ-πο "να το πάρουμε απόφαση πως θα ζήσουμε μαζί" αναζητώντας διαμερίσματα και ξενοδοχεία, ανοίγοντας "χώρο" για να έρθουν και άλλοι και άλλοι και άλλοι.

Δημιουργείται μπάχαλο, μπαίνουν φωτιές, πέφτουν μαχαιριές, λεηλατούνται περιουσίες και φτάνουμε τελικά στο σημείο αντί για τα σύνορα, να κλείνουν πλέον τα σχολεία. Κλείνουμε τα σχολεία όταν στη Συρία τα σχολεία σε εμπόλεμες ζώνες συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά. Αλλά βλέπετε η Συρία είναι οργανωμένο κράτος που δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ενώ στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε ποτέ να λειτουργεί.

Η ουσία είναι ότι ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές, δημοκρατικές, ειρηνικές, στα πλαίσια του εύρους των κινήσεων μιας νόμιμης κυβέρνησης για να ανακόψει το ζήτημα αρχίζοντας σιγά σιγά να το περιορίζει, επιλέγει την αδράνεια, προβαίνει σε αποφάσεις που αντίκεινται στην πλειοψηφία της κοινωνίας και πολύ φοβάμαι πως ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας για να ζήσουμε πράγματα που κάποτε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Γηγενείς και νεοαφιχθέντες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail