Μεγάλη συμφωνία Airbus και Τουρκίας ύψους 5 δις δολαρίων για αναβάθμιση των A400M

Freepen.gr - Η Airbus αναμένεται να επενδύσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο Cahit Turhan, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας στην αεροπορική βάση της Καισάρειας, ενώ πραγματοποιήθηκε τελετή για την εκ των υστέρων έναρξη της συμφωνίας μετασκευής για το αεροσκάφος A400M.

"Ο αριθμός θα υπερβεί τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030", ανέφερε ο Turhan από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η μετασκευή θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας συμφωνίας που υπέγραψε η Airbus με την οργάνωση OCCAR που εδρεύει στη Γερμανία τον περασμένο Ιούνιο, για την επανεξέταση του προγράμματος A400M. Η OCCAR διαχειρίζεται πολυεθνικό πρόγραμμα εξ ονόματος της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα σχέδια για τη δημιουργία νέων ικανοτήτων του αεροσκάφους, νέα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και παράδοσης στους πελάτες και μείωση του χρόνου με καλύτερες εγκαταστάσεις μετασκευής.

Επί του παρόντος, η Τουρκία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος πελάτης της Airbus, με περίπου 270 αεροσκάφη επιβατών και φορτηγών σε υπηρεσία με εννέα τοπικούς αερομεταφορείς.

"Η Airbus έχει επίσης συμφέροντα σε επτά εταιρείες στην Τουρκία. Αυτές οι επενδύσεις αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα: Κάθε εμπορικό και στρατιωτικό αεροσκάφος της Airbus που πετάει σήμερα έχει εξαρτήματα που παράγονται από Τούρκους προμηθευτές", ανέφερε ο Turhan.

Οι Turkish Airlines προχώρησαν σε παραγγελία για 84 αεροσκάφη A321 NEO και 30 αεροσκάφη A350-900 έναντι 20,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα αεροπλάνα θα παραδοθούν σε παρτίδες μέχρι το 2024.

Το 2017, η Airbus και η TÜRKSAT υπέγραψαν σύμβαση για την ανάπτυξη των δορυφόρων Türksat 5A και Türksat 5B. Οι δορυφόροι σχεδιάζονται για την παράδοση σε τροχιά κατά τα πρώτα τρίμηνα του 2020 και του 2021, αντίστοιχα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail