Admiral Nakhimov: Το πιο ισχυρό πλοίο της Ρωσίας που μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο μόνο του

Sputnik / Oleg Lastochkin
Freepen.gr - Το ρωσικό καταδρομικό Admiral Nakhimov υφίσταται μια εκτενή αναβάθμιση του οπλοστασίου του και θεωρείται «το ισχυρότερο πλοίο στη Ρωσία» από το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.

Το σκάφος ανήκει στην κατηγορία των σοβιετικών cruisers Kirov. Ναυπηγήθηκε στη δεκαετία του 1980, όντας ένα από τα τέσσερα πλοίας της κλάσης αυτής.

Το πυρηνοκίνητο πλοίο διέθετε ούτως ή άλλως ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο πριν την αναβάθμισή του. Ωστόσο τώρα γίνεται μια αλλαγή τόσο του αμυντικού όσο και του επιθετικού του εξοπλισμού για να μπορεί να ανταποκριθεί στα πολεμικά σενάρια του 21ου αιώνα.

3M22 Tsirkon

Προηγουμένως, το πλοίο είχε ως κύριο οπλισμό εναντίον των πλοίων το βλήμα P-700 Granit με μέγιστη εμβέλεια 625 χλμ.. Το Granit θα δώσει τη θέση του στον πυραύλο 3M22 Tsirkon.

Το όπλο μπορεί να φτάσει ταχύτητα Mach 10 και έχει μια εμβέλεια 1.000 χιλιόμετρα, υπερβαίνοντας κατά πολύ την ακτίνα των 130 χιλιομέτρων του αμερικάνικου Harpoon. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το Tsirkon ικανό να χτυπήσει οποιοδήποτε υπάρχον σκάφος επιφανείας.

Αεράμυνα

Επίσης, οι αμυντικές δυνατότητες του Admiral Nakhimov θα αλλάξουν. Μέχρι σήμερα το πλοίο ήταν εξοπλισμένο με σύστημα αεράμυνας S-300. Με τη νέα αναβάθμιση, θα εγκατασταθεί ένα σύστημα S-400 για να αντικαταστήσει το παλαιότερο S-300, καθώς μπορεί να εκτοξεύσει υπερηχητικούς πυραύλους όπως ο 40N6E.

Το όπλο είναι ικανό να αναχαιτίζει και να καταστρέφει άλλους υπερηχητικούς πυραύλους, ενώ ο 48N6E2, το οποίο θα βρίσκεται και στον Admiral Nakhimov, με ταχύτητα 2.100 m / s, μπορεί να επιτεθεί σε μεγάλες και μεσαίες αποστάσεις.

Το καταδρομικό πιστεύεται ότι έχει πάνω από 100 υπερηχητικούς πυραύλους και έναν μεγάλο αριθμό βλημάτων Kalibr.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τροποποιήσεις αυτής της πολεμικής μηχανής θα καταστήσουν το Admiral Nakhimov το ισχυρότερο πλοίο στη Ρωσία, όπως το ονόμασε το περιοδικό, αλλά ίσως και ένας από τα ισχυρότερα στον κόσμο.


Το πλοίο στα τέλη του Σεπτεμβρίου είχε ολοκληρώσει τις εργασίες αναβάθμισης σε ποσοστό 50% στα ναυπηγεία Sevmash.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail