75 μετανάστες πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και απέκλεισαν το τελωνείο στις Καστανιές

Freepen.gr - Προβληματισμός στις ελληνικές Αρχές από το περιστατικό μαζικής εισόδου δεκάδων λαθρομεταναστών και τον αποκλεισμό του τελωνείου στις Καστανιές τα ξημερώματα της Κυριακής

Συγκεκριμένα όπως γράφει o Βασίλης Ιγνατιάδης για το Εθνος, 75 μετανάστες πέρασαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και πραγματοποίησαν κατάληψη στο Τελωνείο των Καστανιών.

Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν στις 6:30 το πρωί της Κυριακής ότι μια πολυπληθής ομάδα μεταναστών πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο μπροστά στις μπάρες του μεθοριακού σταθμού.

Δηλαδή μέχρι τότε δεν είχε πάρει κανείς χαμπάρι τίποτε; Στις αρμόδιες αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές επικρατεί ο γνωστός...προβληματισμός για το συμβάν σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές των ελληνοτουρκικών συνόρων και σε περίοδο που έχουν αυξηθεί οι περίπολοι και τα μέτρα αποτροπής.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της FRONTEX, οι οποίοι βρήκαν τους μετανάστες καθισμένους στο οδόστρωμα, μπροστά στις μπάρες και στο φυλάκιο του διαβατηριακού ελέγχου της ελληνικής πλευράς, έχοντας κλείσει τον μεθοριακό σταθμό. Αφού τους συνέλαβαν, τους μετέφεραν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τη διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου, της ταυτοποίησης και του σχηματισμού δικογραφίας. Όλοι τους είναι νέοι άνδρες, οι περισσότεροι ηλικίας από 20 ως 30 ετών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail