Μετασχηματίζεται η Ιταλία: Ως το τέλος του αιώνα θα είναι κατά 50% μουσουλμανική χώρα

Chris McGrath/Getty Ιmages
Περιγράφοντας την Ιταλία, ο Gerard Baker, πρώην αρχισυντάκτης της Wall Street Journal, έγραψε πρόσφατα:

"Σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας ... η αποδημία προχωράει, ενώ οι άδειοι χώροι γεμίζουν με κύματα μεταναστών, πολλοί από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.Οι μετανάστες έχουν γεμίσει σημαντικά κενά στο εργατικό δυναμικό αλλά η μεταμόρφωση των ιταλικών πόλεων έχει αφήσει όλο και περισσότερους πολίτες ανήσυχους και φοβισμένους για την ταυτότητά τους"

Παρουσίαση Freepen.gr

Συνέχισε να ονομάζει αυτόν τον μετασχηματισμό, "ένα είδος πρωτοπόρου της δυτικής παρακμής". Ήδη, τα αποτελέσματα της μαζικής μετανάστευσης γίνονται δραματικά ορατά σε πολλά δημοτικά σχολεία της Ιταλίας. Μόλις τις τελευταίες ημέρες, έχουν προκύψει παραδείγματα από δύο μεγάλες πόλεις.

Το πρώτο ήταν στο Τορίνο [repubblica.it], στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, όπου τώρα υπάρχουν τμήματα δημοτικού σχολείου, χωρίς ούτε ένα παιδί ιταλικής καταγωγής: «Σε όλες τις τάξεις, ο διευθυντής του σχολείου Αουρελιά Προβένζα εξήγησε ότι το ποσοστό των αλλοδαπών είναι πολύ υψηλό, ίσο με το 60% του συνολικού αριθμού μαθητών".

Το δεύτερο παράδειγμα προέρχεται από τη Μπολόνια. "Στο νηπιαγωγείο του γιου μου υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ενσωμάτωσης, πρέπει να τον απομακρύνω", λέει ο Μοχάμεντ [corrieredibologna.corriere.it], ένας 34χρονος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος έφτασε στην Ιταλία όταν ήταν 4 χρονών.

"Δεν θέλω να είμαι ο ίδιος ρατσιστής, καθώς είμαι Μαροκινός, αλλά ο δήμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ενσωμάτωση, τοποθετώντας περισσότερα από 20 ξένα παιδιά στις τάξεις".

Κατά τη στιγμή της εγγραφής, ο Μοχάμεντ εξήγησε ότι είχαν δει σχέδια με σημαίες όλων των εθνικοτήτων στο σχολείο, αλλά «όταν φτάσαμε στο σχολείο την πρώτη μέρα βρισκόμασταν σε μια τάξη με όλα τα ξένα παιδιά. Οι δάσκαλοι δυσκολεύονταν ακόμη και να προφέρουν τα ονόματα των παιδιών".

Έχουμε φτάσει τώρα στο παράδοξο: οι μετανάστες παίρνουν τα παιδιά τους έξω από τις τάξεις όπου, στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας, ο διαχωρισμός αυξάνεται. "Η σχολική επίδοση πέφτει όταν οι τάξεις ξεπερνούν το 30% σε αλλοδαπούς, είναι ένα κρίσιμο κατώτατο όριο που πρέπει να αποφεύγεται ή να παρακολουθείται με άλλο τρόπο", δήλωσε ο Costanzo Ranci [milano.corriere.it], καθηγητής Οικονομικής Κοινωνιολογίας και συγγραφέας πρόσφατης έκθεσης [corriere.it].

Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών δημόσιων συζητήσεων. Στην Ιταλία, τον περασμένο μήνα, ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν από την Αφρική αυξήθηκε, αφού μειώνονταν στο μέγιστο βαθμό τα περισσότερα από τα τελευταία δύο χρόνια. Το κέντρο υποδοχής των μεταναστών στη νήσο Lampedusa, η πρώτη γραμμή της ιταλικής μεταναστευτικής κρίσης, βρίσκεται τώρα σε κατάσταση «κατάρρευσης» [corriere.it] λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των αφίξεων [infomigrants.net]. Όλος ο νότος της Ιταλίας προσπαθεί τώρα να ασχοληθεί με τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του τμήματος του πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών [ft.com], ο πληθυσμός της υποσαχάριας Αφρικής θα διπλασιαστεί σε 30 χρόνια, προσθέτοντας επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους και αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού μέχρι το 2050. Η Ιταλία, η οποία ήδη έχει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό των μεταναστών στην Ευρώπη [infomigrants.net], υφίσταται μια "αφόρητη" κρίση και τώρα αντιμετωπίζει τον πραγματικό κίνδυνο μιας "αφρικανικοποίησης", όπως το ονόμασε ο Stephen Smith στο βιβλίο του The Scramble for Europe.

Υπάρχουν πολλές ανησυχίες. Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Σάρα, συγγραφέας ενός νέου βιβλίου "Η μέρα έχει τώρα ήδη περάσει εν πολλοίς", για την κρίση της Δύσης, συγκρίνει την τρέχουσα εισροή μεταναστών με τις εισβολές των βαρβάρων που κατέστρεψαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εάν οι πολιτικές της Ευρώπης έναντι των μεταναστών δεν αλλάξουν, προειδοποιεί ο Σάρα, η Ευρώπη θα "δεχθεί εισβολή από αλλοδαπούς, όπως η Ρώμη από βάρβαρους".

«Αν εξαφανιστεί η Ευρώπη και μαζί της οι ανεκτίμητες αξίες της Παλαιάς Ηπείρου, το Ισλάμ θα εισβάλει στον κόσμο και θα αλλάξουμε εντελώς τον πολιτισμό, την ανθρωπολογία και το ηθικό όραμά μας».

Ένα ιταλικό think-tank, το Fondazione Fare Futuro, προέβλεψε [ilgiornale.it] επίσης ότι λόγω της μαζικής μετανάστευσης και των διαφορετικών γεννήσεων των χριστιανών και των μουσουλμάνων, μέχρι το τέλος του αιώνα, το ήμισυ του πληθυσμού της Ιταλίας θα μπορούσε να είναι μουσουλμάνοι. Σε μόλις δέκα χρόνια, ο αριθμός των μεταναστών στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 419%.

Ο ιθαγενής ιταλικός πληθυσμός συρρικνώνεται ήδη γρήγορα. Χωρίς τους αλλοδαπούς, κάθε χρόνο οι ιθαγενείς Ιταλοί θα πεθαίνουν (615.000) με το διπλάσιο του ποσοστού των γεννήσεων (380.000). Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία της Eurostat [ec.europa.eu] υπολογίζει ότι μέχρι το 2080 το ένα πέμπτο των Ιταλών θα προέρχεται από το μεταναστευτικό υπόβαθρο (11 εκατομμύρια από τα 53 εκατομμύρια της Ιταλίας).

Μια πρόσφατη έκθεση της ιταλικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε «δημογραφική ύφεση» που δεν έχει δει από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι 250.000 νεαροί Ιταλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. "Η Ιταλία εξάγει νέους πτυχιούχους και εισάγει μετανάστες", έγραψε η Il Giornale. Η Ιταλία αναμένεται να χάσει το 17% του πληθυσμού της μέχρι το 2050 και - ακόμη και χωρίς μετανάστευση - τα μισά μέχρι το τέλος του αιώνα.

Μια έκθεση του Caritas-Migrantes κατέδειξε πρόσφατα ότι από το 2014, η μείωση του αριθμού των Ιταλών είναι ισοδύναμη με τον πληθυσμό μιας μεγάλης ιταλικής πόλης, όπως πχ το Παλέρμο (677.000). Ωστόσο, η δραματική μείωση έχει αντισταθμιστεί από τους μετανάστες.

Η μετανάστευση γίνεται και πάλι πολιτικό ζήτημα. Λίγες εβδομάδες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα προωθεί τη λεγόμενη "δικαιωματική υπηκοότητα της γέννησης" για να αναστρέψει την αυστηρή πολιτική μετανάστευσης του πρώην υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini. Στη Λατινική γλώσσα το δικαίωμα στην ιθαγένεια ονομάζεται ius culturae. Ο νέος νόμος θα επιτρέψει στους αλλοδαπούς κάτω των 12 ετών να γίνουν πολίτες μετά από μόλις πέντε χρόνια στο σχολείο στην Ιταλία. Το νομοσχέδιο προωθείται από τη Laura Boldrini, πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ιταλίας, η οποία δήλωσε: «Ο τρόπος ζωής των μεταναστών θα είναι δικός μας». Οι Ιταλοί, όπως και σε αυτά τα δημοτικά σχολεία, θα ενταχθούν στη νέα κουλτούρα των μεταναστών;

Η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι διακυβεύεται. «Από τώρα έως το 2050 και το 2060, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια εποχική ερώτηση από 50 έως 60 εκατομμύρια ανθρώπους που θα φτάσουν στον μεσογειακό κόσμο», δήλωσε πρόσφατα ο Nicola Morra, βουλευτής στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση τζογάρει κυριολεκτικά με το μέλλον της Ιταλίας.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που είναι πιο εκτεθειμένη στη μεταναστευτική πίεση από την Αφρική. Όταν ένας ιθαγενής πληθυσμός συρρικνώνεται ήδη, εάν η Ιταλία είναι ανοικτή στη μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι πολιτισμικά αυτοκτονικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail