Ευαίσθητα δόντια: 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε

Τα δόντια γίνονται ευαίσθητα όταν φθείρεται το σμάλτο ή υποχωρούν τα ούλα αφήνοντας έκθετη την επιφάνεια που ονομάζεται οδοντίνη.

Αυτό το στρώμα της οδοντίνης αποτελείται από χιλιάδες μικροσκοπικούς σωλήνες που περικλείουν τα οδοντικά νεύρα και επιτρέπουν στο ζεστό, κρύο ή γλυκό να φτάσει στο νεύρο του δοντιού και να προκαλέσει οξύ πόνο.

Αν έχετε ευαίσθητα δόντια δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε:

- Στοματικό διάλυμα: Τα οξέα που περιέχουν πολλά στοματικά διαλύματα φθείρουν τα δόντια και καταστρέφουν το σμάλτο. Συμβουλευθείτε τον οδοντίατρο, προκειμένου να επιλέξετε ένα διάλυμα που δεν θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

- Τροφές: Οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί φρούτων, περιέχουν οξέα βλαβερά για τα δόντια. Η οξύτητα μειώνεται αν τρώτε στη συνέχεια ένα κομμάτι τυρί ή πίνετε γάλα.

- Λεύκανση: Κάποια προϊόντα, όπως οι οδοντόκρεμες για λεύκανση των δοντιών, προκαλούν ευαισθησία. Τα συμπτώματα είναι γενικά προσωρινά και υποχωρούν όταν σταματάτε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προϊόν.

- Σκληρό βούρτσισμα: Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί -ότι το σκληρό βούρτσισμα καθαρίζει καλύτερα τα δόντια-, οι σκληρές οδοντόβουρτσες προκαλούν υποχώρηση των ούλων και καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών.

Πηγή: health.com - Από: onmed.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail