Η Κύπρος μόνη και περικυκλωμένη στο έλεος του θαλάσσιου Αττίλα-3

Σε ναυτικό κλοιό τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων βρίσκεται η Κύπρος περικυκλωμένη από παντού με πάνω από 20 πολεμικά πλοία της Τουρκίας, φρεγάτες, πυραυλάκατους και υποβρύχια.
Την στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζεται από ώρα σε ώρα να εισβάλλει στην Συρία, έχει ήδη ανοίξει ένα δεύτερο – στην ουσία πολεμικό και αυτό – μέτωπο στην ανυπεράσπιστη και σχεδόν εγκαταλελειμένη Κύπρο.

Από: iskra.gr
 
Η ναυτική περικύκλωση της Κύπρου σημειώνεται την ώρα που το πλωτό γεωτρύπανο “Γιαβούζ” προετοιμάζεται για γεώτρηση στο αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία σε ENI και TOTAL οικόπεδο 7, η οποία ισοδυναμεί με ευθεία και ιταμή καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και κατάλυση κάθε έννοιας κρατικού κύρους και κρατικής νομιμότητας, ενώ  το ερευνητικό τουρκικό πλοίο “Μπαρμπαρός” διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες ανατολικά του άλλου αδειοδοτημένου οικόπεδου 2.

Προξενεί κατάπληξη ότι ενώ τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας αλωνίζουν στην Κύπρο, δεν υπάρχει την ίδια ώρα ίχνος δυτικής ναυτικής παρουσίας, στην περιοχή, παρά μόνο δύο πλοία του Ρωσικού ναυτικού.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πως δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό πλοίο στον Κυπριακό θαλάσσιο χώρο ως μία συμβολική, έστω, παρουσία συμπαράστασης και ενδιαφέροντος.
Το επιχείρημα αποφυγής στρατικοποίησης της κρίσης όσο και αν μοιάζει εύηχο δεν είναι καθόλου πειστικό, αφού μιά, ελληνική, τουλάχιστον, ναυτική παρουσία θα έστελνε θετικά μηνύματα στον κυπριακό λαό.

Οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος φαντάζουν πολύ κρίσιμες. Η Ε. Ε δεν φαίνεται να επιθυμεί την παραμικρή ανάμιξη στα θέματα των θαλάσσιων “διενέξεων” περί την Κύπρο, ενώ εγκατέλειψε και την πρόθεσή της για ουσιαστικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ αρκούνται σε λόγια, διφορούμενα και αυτά, χωρίς διάθεση λήψης μέτρων, ενώ η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να θίξει στο ελάχιστο την Άγκυρα.

Ουδέποτε Ελλάδα και Κύπρος είχαν βρεθεί προ διπλής απειλής από την Τουρκία: από τη μιά ενός με ένα αυξανόμενο κύμα προσφύγων και μεταναστών κυρίως προς τα ελληνικά νησιά και από την άλλη με την ωμή καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Ουδέποτε, όμως και η Ελλάδα είχε ένα τόσο παραδομένο, εθελόδουλο, εξαρτημένο, φαύλο και παρακμιακό πολιτικό σκηνικό, ανίκανο να διαμορφώσει μιά ανεξάρτητη πολυδιάστατη και αποφασιστική στρατηγική που θα επέτρεπε στην χώρα να αμυνθεί αποτελεσματικά και να υπερασπίσει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της.

Ο λόγος για την τύχη της χώρας ανήκει στον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολίτες. Όσο αυτός ο λαός υπομένει, ανέχεται, σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν ξεσηκώνεται, έρχονται τα χειρότερα, τα πολύ χειρότερα και ίσως πολύ γρήγορα!

Ν.Ζ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.