Το ζήσαμε κι αυτό. Ανασφάλιστος για πρώτη φορά σε 35 χρόνια ασφαλιστικής ζωής χωρίς να υφίσταται οφειλή

Πληρώνω κρατήσεις στον ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ ως μισθωτός (μπλοκάκιας) στην εταιρεία μου. Κάθε μήνα γίνεται παρακράτηση επί του ποσού του ΤΠΥ, συμπληρώνει και η επιχείρηση το τμήμα που της αναλογεί (εργοδοτική εισφορά) και τα αποδίδει στον ΕΦΚΑ.
Δεν υπάρχει οφειλή ούτε ενός λεπτού.
Τις πληρωμές τις κάνω εγώ στο τέλος κάθε μήνα.

Σήμερα πήγα σε διαγνωστικό κέντρο και μου συνταγογράφησαν κάποιες εξετάσεις. Η γιατρός με κοίταξε με θλιμμένο βλέμμα και μου είπε: Λυπάμαι, αλλά χρωστάτε. Το σύστημα του ΕΟΠΥΥ σας δείχνει ανασφάλιστο. Και συνέχισε χαμογελώντας ειρωνικά: Μήπως να δηλώνατε πρόσφυγας για να έχετε απεριόριστη κάλυψη;

Στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ , όπου κατέφυγα, η εξήγηση ήταν:

- στο δικό μας σύστημα εμφανίζεστε ενήμερος. Αλλά δεν υπάρχει μηχανογραφική διασύνδεση με τον ΕΦΚΑ. Οπότε πιθανότατα δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί.

- το 2017 και το 2018 πώς ενημερωνόταν εγκαίρως ο ΕΦΚΑ και το πρόβλημα παρουσιάστηκε τώρα; Είμαστε στον Οκτώβριο και δεν έχει γίνει ενημέρωση ακόμη ότι πληρώθηκαν έστω οι 3-4 πρώτοι μήνες του έτους;

- Δεν ξέρω. Τι να σας πώ;

Μάλιστα. Το ζήσαμε κι αυτό. Ανασφάλιστος για πρώτη φορά σε 35 χρόνια ασφαλιστικής ζωής. Χωρίς να υφίσταται οφειλή.
Επί ΝΔ και Πιερρακάκη.
Από το ΤΣΜΕΔΕ στο ΕΤΑΑ κι απ εκεί στον ΕΦΚΑ. Αλλά το κάθε φορά διάδοχο ταμείο δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία και τα μητρώα του προηγούμενου.

Η ψηφιακή διακυβέρνηση στα καλύτερα της.
Τρέχει με χίλια.
Μάλλον χρειάζονται ... προσλήψεις. Κλητήρων. Να μεταφέρουν χειρόγραφα πακέτα από τη Κλαυθμώνος στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Γιώργος Μπιλλίνης
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.