Η Τουρκία έκανε δωρεά € 30.000 στον OPCW: Εντελώς τυχαία κατηγορείται για χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεισέφερε στις 17 Οκτωβρίου 2019 € 30.000 στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - OPCW) για την υποστήριξη του έργου αναβάθμισης του εργαστηρίου και του εξοπλισμού. Το έργο αυτό θα οδηγήσει στην κατασκευή μιας νέας μονάδας του Κέντρου Χημείας και Τεχνολογίας του OPCW.

Στρατής Μαζίδης

Ο Πρέσβης κ. Diσli παρατήρησε: "Ο OPCW διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του αφοπλισμού και της διεθνούς ασφάλειας και είναι ο κεντρικός παράγοντας του καθεστώτος μη διάδοσης χημικών ουσιών. Η συνεισφορά αυτή είναι μια άλλη ένδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Τουρκίας στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα και στο OPCW. Η μετατροπή του εργαστηρίου OPCW σε Κέντρο Χημείας και Τεχνολογίας θα αποτελέσει ποιοτικό άλμα στην ικανότητα του Οργανισμού να εκτελεί τα βασικά του καθήκοντα στον έλεγχο, την επιθεώρηση και την ανάπτυξη ικανοτήτων. Θα συμβάλει στην ενίσχυση της συλλογικής μας ασφάλειας".

Την ίδια σχεδόν στιγμή έκαναν το γύρο του διαδικτύου εικόνες από μικρά παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χάσακα με εκτενή εγκαύματα μετά από επίθεση των Τούρκων. Ας θυμηθούμε τι μετέδιδε το πρακτορείο ΑΝΗΑ:

The neighborhoods of the city of Serekaniye are subjected to aerial, artillery and rocket attacks by the Turkish occupation, in addition to the use of internationally prohibited phosphorus.

A number of cases of burns arrived at the People's Hospital in the city of al-Hasakah. "Every day we receive dozens of people injured in the attack. The Turkish occupation state uses all kinds of heavy weapons, because many cases are serious," said doctor Fares Hammu.

"The type of casualties in civilian casualties is burn fragments, but today there are some Western burns so far. We do not know the cause and how the burning took place. We expect the Turkish state to use internationally prohibited weapons such as chemical weapons." he said.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της huffpost.com, εκπρόσωπος του OPCW δήλωνε ότι ο Οργανισμός έχει γνώση της κατάστασης και συλλέγει πληροφορίες σχετικά.

Η Τουρκία δια του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι απέρριψε τις κατηγορίες.

Εν κατακλείδι και χωρίς περιστροφές, η Αγκυρα λαδώνει τον OPCW ή όχι; Και μιας και το έφερε ο λόγος, εδώ γιατί δε γίνεται κανένα...προληπτικό χτύπημα όπως είδαμε σε άλλες περιπτώσεις;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail