Πρώην ανώτερος δικαστής φυλάσσεται σε απομόνωση για 3 χρόνια χωρίς νερό και θέρμανση


Freepen.gr - Η Nalan Dilara Uğur, κόρη του Hüsamettin Uğur, πρώην δικαστή του Ανώτατου Εφετείου της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της, ο οποίος φυλακίστηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, κρατήθηκε σε απομόνωση για τρία χρόνια, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Kronos και αναμεταδίδει το turkishminute.com.

Ο Uğur είναι μεταξύ των εκατοντάδων δικαστικών που συνελήφθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, στο πλαίσιο μιας μαζικής εκκαθάρισης που ξεκίνησε από την τουρκική κυβέρνηση υπό το πρόσχημα ενός αγώνα κατά του πραξικοπήματος.

Τον Φεβρουάριο, ο πρώην δικαστής έλαβε ποινή φυλάκισης 10 ετών, έξι μηνών με την κατηγορία της προσχώρησης σε τρομοκρατική οργάνωση, λόγω των εικαζόμενων συνδέσεών του με το κίνημα Gülen, το οποίο κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για την εκτέλεση της απόπειρας πραξικοπήματος. Το κίνημα αρνείται έντονα οποιαδήποτε συμμετοχή.

Σύμφωνα με την κόρη του Uğur, ο πρώην δικαστής, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή Keskin του Kırıkkale, υποβάλλει αναφορές στη διοίκηση της φυλακής και στην εισαγγελία για τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισης που υπέστη για τρία χρόνια, αλλά καμία από τις αναφορές του δεν έλαβε απάντηση.

Όταν ο δικαστής ρώτησε για την τύχη των αναφορών του ακόμη και μήνες αργότερα, οι αρμόδιες αρχές του απήντησαν ότι δεν έχουν λάβει τέτοιες αναφορές, δήλωσε η κόρη του.

Ο Uğur τέθηκε υπό κράτηση στις 18 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου το 2016 και συνελήφθη στις 21 Ιουλίου. Πέρασε τους τρεις πρώτους μήνες της φυλάκισής του στη φυλακή Sincan στην Άγκυρα σε ένα κελί που μοιράστηκε με άλλους. Αργότερα, μεταφέρθηκε στη φυλακή Keskin, όπου φυλάσσεται σε απομόνωση για τρία χρόνια.

Η κόρη είπε ότι ο πατέρας της υπόκειται επίσης σε αυθαίρετες απαγορεύσεις και περιορισμούς στη φυλακή. Είπε ότι ο Uğur δεν έχει πάντα πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό ή φαγητό από την καφετέρια και ότι η θέρμανση δεν ενεργοποιείται σε κρύο καιρό.

Η Nalan Dilara μίλησε επίσης για μια έκκληση που έκανε ο πατέρας της για τους πρώην συναδέλφους του που είτε απελευθερώθηκαν από τη φυλακή μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα φυλάκισης είτε έφυγαν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τις κυβερνητικές διώξεις. Είπε ότι ο πατέρας της καταδικάζει όλους εκείνους τους δικαστικούς που σιωπούν για τους φυλακισμένους πρώην συναδέλφους τους και τους έχουν ξεχάσει στη φυλακή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail