Το "ξεχασμένο" πόρισμα της Βουλής των Ελληνων του 1993 για το δημογραφικό: Τι έλεγαν τότε για τη λαθρομετανάστευση

hugo_petitjean / pixabay
Freepen.gr - Η Τράπεζα Ιδεών (tideon.org)  έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της το Πόρισμα το 1993 της Βουλής των Ελλήνων για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και διατύπωση προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του. Το προεδρείο της διακομματικής επιτροπής για την ευθύνη της μελέτης είχε Πρόεδρο το Βασίλειο Σωτηρόπουλο (Βουλευτής Αργολίδας Νέας Δημοκρατίας), Αντιπρόεδρο το Βασίλειο Γερανίδης (Βουλευτής Β΄ Θεσ/νίκης ΠΑΣΟΚ) και Γραμματέα το Μανόλης Δρεττάκης (Βουλευτής Α΄ Αθηνών Συνασπισμού).

Το Πόρισμα δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 1993 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ανάμεσα στα όσα επισημαίνει, παραθέτουμε τα εξής:

Κεφάλαιο 1ο -  Διάφορα δημογραφικά στοιχεία

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών, νομίμως (και παρανόμως κυρίως.) εισελθόντων στη χώρα μας στις δυο τελευταίες δεκαετίες. Ανκαι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας είναι 8% περίπου σε πολλούςκλάδους   υπάρχει   μεγάλη   έλλειψη  εργατικών   χειρών,   που   καλύπτεται κυρίως από τους ξένους λαθρομετανάστες.

Με  την  αθρόα  είσοδο  λαθρομεταναστών-αλλοδαπών   κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χωρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινω­νικοοικονομικά προβλήματα  (προστριβές  στην  αγορά  εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγης με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλι. στικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητος, διακίνηση ναρκωτικών κλπ) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία λόγο του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής.

Το θέμα αυτό του αλλοδαπού πληθυσμού από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής που παραμένει στη χώρα μας, πρέπει να ανα­λυθεί πολύ προσεκτικά, μέσα στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Κοινότητας γιά τη χάραξη μιας εθνικής πολιτικής λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, γιά να αποφύγουμε φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού και γιά να μελετηθούν οι επιπτώσεις στη δημογραφι­κή εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού.

Κεφάλαιο 3ο - Μελλοντική πληθυσμιακή εξέλιξη της Ελλάδος

Αν όμως οι δημογραφικοί δείκτες δεν βελτιωθούν και διατη­ρηθεί ο ίδιος δείκτης γεννήσεων του 1990 (1.4 μέσος αριθμός τέκνων ανά γυναίκα) και αν δεν προκύψουν σημαντικά γεγονότα (πόλεμος, μετανάστευση) τότε ο συνολικός πληθυσμός της χώρας μας το 2015 θα είναι μειωμένος κατά 500.000 άτομα από το σημερινό αριθμό. Η επιδείνωση αυτή των δημογραφικών δεικτών που άρχισε από το 1985 δημιουργεί σοβαρά πληθυσμιακά προβλήματα στη χώρα μας. Τα κε­νά που δημιουργούνται καλύπτονται κατά το μεγαλύτερο μέρος από Πόντιους και Βορειοηπειρώτες αλλά και από μουσουλμάνους της Ασίας και της Αφρικής και από άλλους που εισδύουν παράνομα στον Ελληνικό χώρο (και  παραμένουν με  ποικίλες  ψευτοΐδιότητες. προσθέτοντας νέα προβλήματα).

Κεφάλαιο 5ο - Δημογραφικές επιπτώσεις

Εάν γιά την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού και γενικά την πορεία της οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στη­ριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής πολύ γρήγο­ρα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις  σύμφωνα με την εμπειρία των περασμένων 10ετιών σε χώρες της Δ. Ευρωπης. Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες διαφορετικές του δυτι­κού πολιτισμού.

Επιπτώσεις από τις δημογραφικές εξελίξεις έχουμε και στον πολιτισμικό τομέα. Η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε κοινωνική υποβάθμιση με τη χαλάρωση και εκφυλισμό πολλών θεσμών (οικογένεια-παιδί-μητρότητα) και εμφάνιση των κοινωνικών ασθενειών με έξαρση της εγκληματικότητος, των ναρκωτικών και γε­νικά πράξεων βίας και αυθαιρεσίας.

Κεφάλαιο 6ο - Στόχοι της Ελληνικής δημογραφικής πολιτικής · Προτάσεις

Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρεςτης Ασίας και της Αφρικής είτε απ’  ευθείας είτε μέσω των χωρών της ΕΟΚ πρέπει να ποοσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινονικοοικονομικούς και εθνικούς λόγους. Πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τη νομημότητα της εισόδου στη χώρα μαςκαι για την νόμιμη παραμονή και απασχόληση.

+ + + + + + + 
 
Ερώτημα προς τους Ελληνες βουλευτές και την κυβέρνηση του υιού πια Μητσοτάκη: Τι άλλαξε από τότε και την προφητική όπως αποδεικνύεται έκθεση ώστε διαφοροποίησαν την άποψή τους στα θέματα των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail