Το 1940 οι Έλληνες πολεμήσαν αυτούς που επιτέθηκαν απρόκλητα στη γη τους-Το 2019 φιλελέ κι εθνομηδενιστές μισούν την Ιστορία

Από τους «οι Έλληνες πολεμήσαν το φασισμό το 40 δηλαδή μια ιδεολογία και όχι τους Ιταλούς αρχικά και μετά τους Γερμανούς» περάσαμε στους «πολεμήσαμε τις δυνάμεις της βίας και του μίσους». Ποιες ήταν ακριβώς αυτές οι δυνάμεις;

Παρεμπιπτόντως όπως η δήλωσε η υπουργός παιδείας πολεμήσαμε ταυτόχρονα το λαϊκισμό. Τρία, πουλάκια κάθονται. Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε περισσότερο από ό,τι περίμεναν συντρίβοντας τον ένα εισβολέα, όχι απέναντι σε μια ιδεολογία ούτε σε κάποιες ανώνυμες δυνάμεις της βίας και του μίσους, όσο αισχρή και αν ήταν αλλά απέναντι σε αυτούς που θέλησαν να καταλάβουν τη χώρα του.

Στην αντίσταση που ακολούθησε τη γερμανική κατοχή διεκδίκησε εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη ένα αίτημα που ακόμα δεν έχει ευωδοθεί. Λογικό φιλελέ και εθνομηδενιστές να μην καταλαβαίνουν τις επετειους του λαού. Είναι και ήταν ξένο σώμα.

Μελίνα Κονταξή
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.