Ευτυχώς που δεν υπήρχαν αντιιμπεριαλιστές το 1821

Όπως ο μέσος Ελληνας δε δίνει δεκάρα τσακιστη για τις δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράκ έτσι δεν έδινε δεκάρα τσακιστή και για την καταστολή στη Συρία όσο δεν έβλεπε πρόσφυγες. Αυτό δε σήμαινε ότι δεν υπήρχε ένα ηφαίστειο που έβραζε. Η αντίδραση δε γεννιέται σε ένα-δύο χρόνια και όταν δεν υπάρχει εθνική συνείδηση, ο θρησκευτικός φανατισμός είναι το μόνο συνεκτικό στοιχείο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η Μέση Ανατολή δε χρειάζεται δικτάτορες. Η Ρόζαβα το απέδειξε. Οι αντιιμπεραλιστές στήριξαν για μια ακόμα φορά το ρωσικό ιμπεριαλισμό κυριολεκτικά τον ίδιο που μιλούσε για την ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μικρά Ασία. Ευτυχώς που δεν υπήρχαν το 1821. 

Το ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ίδια, επιχειρηματολογία από το 1922 λέει πολλά για τη νοημοσύνη των αντιιμπεριαλιστών. Εδώ υποστήριζαν έναν άσχετο βλάκα που δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας ως ηγέτη εναντίον της παγκοσμιοποίησης. Καμία σταθερότητα δε θα φέρει ο Ασαντ.

Οι δικτατορίες αυτού του είδους αυξάνουν τον φονταμενταλισμό που με τις κατάλληλες συνθήκες εκδηλώνεται και ξεσπάει. Δεν ξέρω αν οι Κούρδοι έκαναν καλά αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να τους κρίνω. Έσωσαν πιθανόν το παρόν αλλά υποθήκευσαν το μέλλον. Έσωσαν χιλιάδες ζωές τώρα αλλά πιθανόν να χαθούν χιλιάδες στο μέλλον. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail