Αγωνία και φόβος για 14 χριστιανές οικογένειες Ασσυρίων στο μικρό μεθοριακό χωριό Μαχακάν

Freepen.gr - Η ανταποκρίτρια Jenan Moussa βρίσκεται στο ασσυριακό χωριό Μαχακάν όπου ζούν 14 χριστιανές οικογένειες. Τα τουρκικά σύνορα απέχουν μόλις 3 χλμ από το χωριό. Η Moussa αναφέρει την ανταλλαγή ρουκετών την στιγμή της βιντεοσκόπησης και ενημερώνει ότι η διασταύρωση των πυρών είναι πολύ πιο έντονη τις νύχτες.

Σημειώνει πως ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να εισέλθει στα χωριά αυτά πριν δύο ημέρες, προφανώς χωρίς επιτυχία. Η Moussa αναφέρει ότι στην περιοχή βρίσκονται ακόμη τρία χωριά με Γιεζίντι υπογραμμίζοντας πως δεν είναι μόνο οι Κούρδοι που ζουν στη Βόρεια Συρία, αλλά γενικώς μειονότητες.

Κανείς εκ των κατοίκων του χωριού δεν ήθελε να μιλήσει στην κάμερα της Moussa. Όλοι είναι τρομοκρατημένοι, δεν ξέρουν τι θα συμβεί, δεν επιθυμούν να πουν κάτι που ίσως παρερμηνευθεί σε βάρος τους και αισθάνονται πως τους έχουν εγκαταλείψει.



Ακούει άραγε κανείς στη Δύση; Αναρωτιέται κανείς αν η επιχείρηση είναι τρομοκρατική και όχι το αντίθετο;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail