Εκεχειρία 120 ωρών συμφώνησαν Ερντογάν - Πενς στη Συρία [πάνω στην ώρα που τις άρπαζε η Τουρκία]

Freepen.gr - Εκεχειρία 120 ωρών συμφώνησαν στη βορειο-ανατολική Συρία, συμφώνησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Το παράδοξο είναι ότι αυτή η εκεχειρία έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι SDF άρχισαν να απελευθερώνουν χωριά ενώ αποκατέστησαν πλήρως την απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Μ-4.

Η συμφωνία προβλέπει να αποτραβηχθούν οι Κούρδοι σε απόσταση 20 μιλίων από τη συνοριογραμμή. Θα το δεχθούν όμως αυτό; Μπορούν να εμπιστευθούν ξανά τις ΗΠΑ; Ειδικά όταν το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι έγιναν αποδεκτοί όλοι οι όροι της Αγκυρας.

Ποια είναι η στάση Δαμασκού - Μόσχας; Κι αν οι Κούρδοι ανταποκριθούν, θα πιάσει ο συριακός στρατός τις θέσεις που έχουν απελευθερώσει μέχρι στιγμής; Οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Αγκυρας θα αποσυρθούν; Μπορεί γενικώς κανείς να τους ελέγξει;

Ο κ. Τραμπ κάνει λόγο για "εξαιρετικά νέα". Ας είμαστε επιφυλακτικοί με τις εκεχειρίες της Τουρκίας. Τις είδαμε το 1974 πως λειτούργησαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail