Παγωμένο καψόνι: Ρώσοι στρατιώτες καθάρισαν 113.000 τ.χλμ στην Αρκτική

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επαίνεσε την Τρίτη το έργο των Ρώσων στρατιωτών που καθάρισαν πάνω από 113.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (43.600 τετραγωνικά μίλια) από μεταλλικά, οικιακά και κατασκευαστικά απόβλητα στην περιοχή της Αρκτικής.

"Οι άνδρες μας εκτέλεσαν τέλεια την αποστολή τους. Εκκαθάρισαν πάνω από 113.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μολυσμένης περιοχής ... Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya, στα νησιά Kotelny και Wrangel, στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Alykel ", δήλωσε ο Shoigu σε συνάντηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρθηκαν περαιτέρω βήματα για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης στην Αρκτική.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η απόφαση να συμμετάσχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην απομάκρυνση των αποβλήτων στην περιοχή της Αρκτικής ελήφθη από τον ανώτατο διοικητή το 2014.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail