Δραματικό μήνυμα των Κούρδων: Βασιστήκαμε στην εμπιστοσύνη μας στις ΗΠΑ και κάναμε όσα έπρεπε - Χάσαμε 11.000 άνδρες

Το κακό φαινόταν από πολύ νωρίς για τους Κούρδους της Συρίας και όταν ανέλαβαν, μετά την αποτυχία του FSA, να γίνουν ο επίσημος βραχίονας των ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας. Σημειώναμε από τότε στα άρθρα μας πως οι Κούρδοι ίσως είναι εξαιρετικοί πολεμιστές, αλλά κάκιστοι διπλωμάτες και πολιτικοί.

Στρατής Μαζίδης

Υπογραμμίζαμε πως τους προσεταιρίζονταν με σκοπό να τους χρησιμοποιήσουν ως διπλωματικό χαρτί που θα ρίξουν πρώτο στο τραπέζι. Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις το βράδυ της Κυριακής με το πράσινο φως των ΗΠΑ (διαβάστε εδώ) αντιλαμβάνονται πλέον και οι ίδιοι την προδοσία.

Στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε τμηματικά στο Twitter σημειώνονται τρία βασικά ζητήματα. Το πρώτο ότι οι SDF βασίστηκαν στην εμπιστοσύνη τους στις ΗΠΑ και εφάρμοσαν όλα όσα προέβλεπε η συμφωνία του Μηχανισμού Ασφαλείας αποσύροντας όλες τις δυνάμεις τους από τις προκεχωρημένες θέσεις τους. Δηλαδή στην πράξη άνοιξαν την πόρτα στους Τούρκους εγκαταλείποντάς τες!

Το δεύτερο είναι πως οι Κούρδοι μετρούν 11.000 άνδρες που πέθαναν στο πεδίο της μάχης πολεμώντας για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Το τρίτο πως με τις επερχόμενες εξελίξεις ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας καθώς ο Ερντογάν σκοπεύει να μετατρέψει το μηχανισμό ασφαλείας σε μηχανισμό θανάτου ανοίγοντας την πόρτα σε ένα μεγάλης διάρκειας πόλεμο ενώ παράλληλα τίθεται σοβαρό θέμα με την τύχη των φυλακισμένων τρομοκρατών που πλέον κανείς δε γνωρίζει τι θα απογίνουν.

Η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκολη για τους Κούρδους, οι οποίοι οποτεδήποτε μιλούσαν με τη Δαμασκό το τελευταίο διάστημα και φτάναμε σε κάποιο κρίσιμο σημείο, ξαφνικά...εξαφανίζονταν.

Τα όσα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή θα είναι καλό να τα μελετήσουν στην Αθήνα που έχουν βασίσει τα πάντα στις ΗΠΑ. Φυσικά δεν είμαστε το ίδιο με τους Κούρδους, οι οποίοι δεν έχουν οργανωμένο κράτος, από την άλλη όμως προσέφεραν αρκετό αίμα για να υλοποιήσουν τα σχέδια των ΗΠΑ ανατολικά του Ευφράτη.

Βέβαια για τους πιο υποψιασμένους ας κρατήσουμε και 1% πιθανότητα, καθώς το προηγούμενο διάστημα έφταναν διαρκώς κονβόι με αμερικανικά όπλα στην περιοχή, η μεγαλεπίβολη επιχείρηση να εξελιχθεί στο πιάσιμο σε μια μεγάλη παγίδα για την Τουρκία όπου επιτέλους θα πληρώσει ακριβά το τίμημα των ενεργειών της. Ποιος όμως ποντάρει τα λεφτά του σε αυτό;











Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail