Ρωσία και το Ιράν αναπτύσσουν τραπεζικό σύστημα συναλλαγών χωρίς SWIFT

ΑFΡ
Freepen.gr - Η Ρωσία και το Ιράν θα πραγματοποιούν πληρωμές χρησιμοποιώντας ένα εναλλακτικό σύστημα αντί για το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο μεταφοράς χρημάτων SWIFT, ανακοίνωσε ο διοικητής της ιρανικής κεντρικής τράπεζας Abdolnaser Hemmati.

Όπως αναφέρει το Russia Today, αντί για το SWIFT, ένα σύστημα που διευκολύνει τις διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ 11.000 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως, οι δύο χώρες θα χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εσωτερικά αναπτυγμένα συστήματα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων - το SEPAM του Ιράν και το SPFS της Ρωσίας.

Η χρήση αυτού του συστήματος για συναλλαγές για εμπορικές και επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ των κρατών μελών της EAEU [Eurasian Economic Union] μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και επέκταση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των κρατών μελών», δήλωσε ο Abdolnaser Hemmati, όπως ανέφερε η εφημερίδα Mehr News.

Η Τεχεράνη πρόκειται να ενταχθεί επίσημα στη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών υπό την ηγεσία της Ρωσίας, τηνEAEU, τον επόμενο μήνα. Το έγγραφο σχετικά με τη συμμετοχή του Ιράν επικυρώθηκε τον Ιούνιο από το κοινοβούλιο του κράτους (Majlis) και ο πρόεδρος Hassan Rouhani έχει ήδη διατάξει την εφαρμογή της συμφωνίας ζώνης ελευθέρων συναλλαγών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ρώσος προεδρεύων βοηθός Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα αναπτύσσουν εναλλακτική λύση στη SWIFT.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail