Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς τον πρώτο πυραύλο κρουζ SOM-B2

Freepen.gr - Η Τουρκία πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή του πρώτου πυραύλου κρουζ με μια υψηλής εκρηκτικής κεφαλή ικανή να διεισδύσει σε ένα μπλοκ σκυροδέματος, ανήρτησε ο υπουργός Επιστήμης και Βιομηχανίας, Μουσταφά Βάρναν στο Twitter αργά την Πέμπτη.



Ο SOM-B2 χτύπησε με επιτυχία μια δομή με παχύ σκυρόδεμα, όπως έδειξε το βίντεο. Η ανάπτυξη του όπλου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Η Τουρκία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην αμυντική βιομηχανία της, επιδιώκοντας να είναι ένας περιφερειακός και παγκόσμιος παράγοντας και να μειώσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα όπλα και εξαρτήματα.

Ο πυραύλος είναι μια παραλλαγή του πυραύλου stand-off SOM. Η σειρά περιλαμβάνει τα SOM-A, SOM-B1 και SOM-J. Έχει μια εμβέλεια πάνω από 250 χιλιόμετρα και μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας με μεγάλη ακρίβεια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail