Η Ρωσία ξεκινά τη μαζική παραγωγή των S-500 για να αντικαταστήσει τα S-400

Freepen.gr - Η σειριακή παραγωγή του πιο εξελιγμένου συστήματος πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-500 της Ρωσίας θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec Sergei Chemezov σε συνέντευξή του στο RBC.

"Πιστεύω ότι η σειριακή παραγωγή θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο", δήλωσε ο Chemezov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν πρόκειται να εξάγει το νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, διότι «πρώτα απ 'όλα πρέπει να εξασφαλίσουμε τον στρατό μας και μόνο τότε να ξεκινήσουμε την εξαγωγική παραγωγή».

Το S-500 έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το σύστημα πυραύλων αεριωθούμενης άμυνας S-400. Το S-500 αναπτύσσεται για την λειτουργία του τα επόμενα 25 χρόνια. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε νωρίτερα ότι οι παραδόσεις των πυραυλικών συστημάτων S-500 στις ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσουν το 2020.

Η Ρωσία εκπαιδεύει προσωπικό στη Στρατιωτική Ακαδημία Αεροδιαστημικής Αμύνης του Tver για να μάθει να λειτουργεί το S-500 από το 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail