Οι μουδιασμένες ΗΠΑ δηλώνουν ότι...ακόμη εξετάζουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Freepen.gr - Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση Trump σκέφτεται να επιβάλει κυρώσεις σχετικά με την αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 αλλά ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ανέφερε το Reuters.

«Το εξετάζουμε αυτό, δεν πρόκειται να κάνω σχόλια για συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά το εξετάζουμε», δήλωσε ο Mnuchin στους δημοσιογράφους έξω από το Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε αν το Υπουργείο Οικονομικών εξέταζε τέτοιες κυρώσεις. Επίσης δεν διευκρίνισε πιθανούς στόχους αυτών των εξεταζόμενων κυρώσεων.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κρίση με την αγορά του συστήματος S-400 της Τουρκίας, για το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι δεν είναι συμβατό με τις άμυνες του ΝΑΤΟ και αποτελεί απειλή για το μαχητικό F-35 της Lockheed Martin.

Ωστόσο οι ΗΠΑ δείχνουν μουδιασμένες ως προς την επιβολή κυρώσεων στην Αγκυρα. Το αρχικό ορόσημο που ήταν η παραλαβή του συστήματος τον περασμένο Ιούλιο, έχει εξελιχθεί στο "να μην αναπτυχθεί το σύστημα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail