Ο Πούτιν τρολάρει τις ΗΠΑ προσφέροντας το S-400 στη Σαουδική Αραβία για να προστατεύει τις υποδομές της


Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στη Σαουδική Αραβία να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεριωπορικής άμυνας για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου από επιθέσεις με drones, δείχνοντας το Ιράν και την Τουρκία, που λειτουργούν πυραύλους S-300 και S-400 αντίστοιχα.

"Η Σαουδική Αραβία πρέπει να πάρει μια έξυπνη απόφαση, όπως έκανε το Ιράν αγοράζοντας το S-300 μας και όπως έκανε ο κ. Ερντογάν αποφασίζοντας να αγοράσει τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας, Triumph S-400 από τη Ρωσία", δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα Δευτέρα. "Αυτά τα είδη συστημάτων είναι ικανά να υπερασπίζουν κάθε είδους υποδομή στη Σαουδική Αραβία από κάθε είδους επίθεση".

Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις στα πλαίσια απάντησης σε σχετική ερώτηση για το χτύπημα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το Ιράν, μολονότι οι αντάρτες Χούθι στη Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail