Η Τουρκία τεντώνει το σκοινί όσο οι ΗΠΑ την πλησιάζουν να μην σπάσει: Έφτασε η δεύτερη συστοιχία S-400 κι ενεργοποίηση τον Απρίλιο

Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 ολοκληρώθηκε την Κυριακή και πρόσθεσε ότι το σύστημα θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020.

Οι παραδόσεις είχαν ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στη χρήση του αντιπυραυλικού συστήματος.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε επίσης σε συνέντευξη στο CNN Türk το Σάββατο ότι τα S-400 θα ενεργοποιηθούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

"Αυτοί [Αμερικανοί αξιωματούχοι] μας είπαν:" Μην την ενεργοποιήσετε και μπορούμε να το λύσουμε", αλλά τους είπαμε ότι δεν αγοράσαμε αυτό το σύστημα ως αποκούμπι".

Μας αρέσει ή όχι, η Τουρκία κάνει μεγάλο παιχνίδι και κανείς δεν επιθυμεί να τη χαρίσει σε κανέναν. Τραβά το σκοινί, βλέπει ότι στην αρχή τεντώνεται αλλά δεν σπάει. Αντίθετα η άλλη πλευρά την πλησιάζει (ΗΠΑ), και τότε το ξανατεντώνει. Αρκεί να θυμηθούμε για το προκείμενο θέμα πως οι ΗΠΑ είχαν θέσει ως ορόσημο την παραλαβή της πρώτης παρτίδας. Τώρα άλλαξαν κόκκινη γραμμή και μιλούν για μη ενεργοποίηση του συστήματος κερδίζοντας χρόνο. Να δούμε πόσο θα πλησιάσει την επόμενη φορά την Αγκυρα για να μην σπάσει το σκοινί.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail