Αγκυρα: Θα αγοράσουμε κι άλλα συστήματα S-400 αν δε μας δώσουν τα Patriot

Sputnik / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε στις 27 Αυγούστου ότι ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο των παραδόσεων των συστημάτων αεράμυνας S-400, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σημειώνει ότι οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Άγκυρα ωστόσο μπορεί να αγοράσει μια πρόσθετη παρτίδα συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

"Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερα συστήματα μέχρι να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα δικά μας, και αν μπορέσουμε να αγοράσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αγοράσουμε τα Patriots, αν όχι, τότε θα αγοράσουμε περισσότερα S-400s." Είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα ", δήλωσε ο  Τσαβούσογλου σε ένα στρατηγικό φόρουμ στο Μπλεντ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η Μόσχα και η Άγκυρα δεν διαπραγματεύονται επί του παρόντος την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και Su-35.

"Όχι. Τώρα είμαστε μέρος του προγράμματος F-35", δήλωσε ο  Τσαβούσογλου όταν ρωτήθηκε εάν συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για την αγορά των μαχητικών Su-35 και Su-57.

Ωστόσο, μετά την παρουσία του στην εκδήλωση MAKS-2019 έξω από τη Μόσχα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για παραδόσεις ρωσικών μαχητικών Su-57 στην Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail