Ο Δένδιας ζητά επανεκκίνηση σχέσης με την Τουρκία: Και τι είναι; Υπολογιστής να κάνεις restart;

«H Ελλάδα επιθυμεί επανεκκίνηση και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, από την οποία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν» αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το οποίο δημοσιεύεται επίσης στη σελίδα του υπουργείου.

Του Στρατή Μαζίδη

Ένα σύντομο γενικά άρθρο του οποίου η χρησιμότητα παραμένει ασαφής. Τίποτε συγκεκριμένο και χρήση μιας περισπούδαστης γλώσσας χωρίς να μας λέει κάτι. Περιγραφή αόριστων στόχων δίχως κάτι παραπάνω.

Ο κ. Δένδιας επιθυμεί επανεκκίνηση στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Πώς θα γίνει αυτή η επανεκκίνηση; Ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι; Όπου κι εκεί, τα σοβαρά προβλήματα δε λύνονται με restart.

Για να επιτύχει την επανεκκίνηση, θα πρέπει η χώρα μας να πάψει να βολεύεται στο ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα. Να σταματήσει να μοιράζει επιδόματα και θέσεις για να ρίξει το βάρος στην αμυντική της βιομηχανία. Να αρχίσει να δραστηριοποιείται με τη διπλωματία των εξοπλισμών.

Μόνο όταν η χώρα αλλάξει πραγματικά κατεύθυνση και ταυτότητα, θα γίνει και η επανεκκίνηση των σχέσεων με τη γείτονα. Μέχρι τότε θα αναφέρεται σε άρθρα εφημερίδων.

Επί του παρόντος ας αρκεστούμε στην περικύκλωση της Κύπρου από ερευνητικά και γεωτρύπανα, στην παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου μας, στα 12 ν.μ. που δεν επεκτεινόμαστε, στην ΑΟΖ που δεν οριοθετούμε, στον πόλεμο της τσιπούρας, στους εκατοντάδες μουσουλμάνους που φτάνουν παράνομα στις ακτές μας, στα πλοία που όλο συζητάμε και δεν πέρνουμε κ.ο.κ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail