«Να τα βρούμε με τη Δαμασκό [και τον Ασαντ] για να τελειώνει ο πόλεμος» ζητά ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης

ΑΑ
Freepen.gr - Ο αρχηγός του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία τόνισε τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Συρία για να διατηρηθεί η ηρεμία στην Τουρκία.

"Το κανάλι μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού είναι ο ευκολότερος τρόπος για ειρήνη", δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu κατά τη διάρκεια διεθνούς συνδιάσκεψης της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη που διοργάνωσε το κόμμα του.

Το συνέδριο, «Πύλη της ειρήνης στη Συρία», στοχεύει να συμβάλει στη δημιουργία μόνιμης ειρήνης στη Συρία.

Υπογραμμίζοντας ότι η Συρία και η Τουρκία μοιράζονται μια κοινή ιστορία και έχουν ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς, ο Kılıçdaroğlu εξέφρασε την ελπίδα για την αποκατάσταση της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε επίσης το δικαίωμα της Τουρκίας να καταπολεμήσει τρομοκρατικές οργανώσεις στο έδαφος της Συρίας, "για να εξασφαλίσει την ασφάλειά της".

"Ο αγώνας της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία πέρα ​​από τα σύνορά της είναι ένα δικαίωμα που εγγυάται διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις", δήλωσε ο Kılıçdaroğlu, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με "σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και δημιουργία άμεσων σχέσεων με τη Δαμασκό".

"Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας", τόνισε ο Kılıçdaroğlu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail