Η ΝΔ διέγραψε το Γιάνναρο για "ρατσιστικό σχόλιο" αλλά πρώτα ξέχασε να διαβάσει Indymedia!

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κ. Γιάνναρος σχολίασε το εξής σε ανάρτηση του Ιρανού Arash Hampay:




Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά τέτοιας μορφής χαρακτηρισμών. Δεν θα χρησιμοποιήσω φράσεις κλισέ της εποχής ότι προδίδουν "ρατσιστικό μίσος" όπως ήδη έγραψε βουλευτής της ΝΔ διότι πολύ απλά δεν είμαι ο Θεός για να ξέρω τι αισθάνεται ο καθένας μέσα του για μια λέξη που έγραψε. Διαφωνώ όμως με αυτούς τους χαρακτηρισμούς διότι όποιος τους μετέρχεται χάνει το δίκιο του, αν έχει. Τα επιχειρήματα και ο αναλυτικός λόγος έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τι εννοεί όμως ο κ. Arash Hampay λέγοντας ότι θα αλλάξει το πρόσωπο της νέας του πόλης και την ατμόσφαιρά της την οποία μάλιστα θα καθαρίσει από το φασισμό; Υπάρχει ελληνική πόλη κατοικούμενη από φασίστες; Και πως ακριβώς θα την...καθαρίσει;

Το Ιράν πάντως δε βρίσκεται σε κανέναν πόλεμο, είναι μια άξια και υπολογίσιμη δύναμη στη Μέση Ανατολή με λαμπρούς επιστήμονες, αποτελεί ένα ιστορικό έθνος και δείχνει ότι ξέρει να παίζει πολύ καλά το γεωπολιτικό παιχνίδι (πχ Συρία, υπόθεση Grace 1).

Για τον κ. Arash Hampay που μάλλον δεν τον γνωρίζει κανείς στη ΝΔ, υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που δίνει το Athensindymedia:

13 Αυγούστου 2019 στο άρθρο με τίτλο "Σχετικά με κάποια γεγονότα στην κατάληψη Μπουμπουλίνας 42"  που μπορείτε να διαβάζετε στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αφιερώνεται μια ιδιαίτερη παράγραφος στο συγκεκριμένο άνθρωπο.

Στις 3/11/2018 σε άρθρο με τίτλο "Ποιός είναι ο Reza (Arash) Humpay; Who is Reza (Arash) Humpay?" στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρονται πάρα πολλά για τον παραλήπτη του σχολίου του κ. Γιάνναρου με σημαντικές κομματικές προεκτάσεις. Πάντως ήδη κάποιος φαίνεται ότι το έστειλε στο διαγραφέν πια μέλος της ΝΔ:



Στη συνέχεια βρήκα αυτό. Αναρωτήθηκα αν αυτές οι ειρηνικές συγκεντρώσεις έχουν κάποια σχέση με τις καταλήψεις των σιδηροδρομικών γραμμών τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Μαλακάσας. Στα σχόλια περιέχεται και βίντεο από αυτές:





Το ατυχές σχόλιο του κ. Γιάνναρου ίσως είναι η κορυφή ενός παγόβουνου όπου συνήθως ο όγκος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τον οποίο καλούμαστε να εξερευνήσουμε. Σε κάθε περίπτωση ο αναγνώστης μπορεί να ψάξει το θέμα, να διαβάσει και να καταλήξει μόνος του σε συμπεράσματα. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο σε μια εποχή όπου η σκέψη κάνει κακό και σε πολλούς δεν αρέσει να σκεπτόμαστε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail