Independent Arabia: Οι Ρώσοι απέτρεψαν επιθέσεις του Ισραήλ απειλώντας με κατάρριψη των μαχητικών τους

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός φέρεται να εμπόδισε την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να διενεργήσει τρεις διαφορετικές επιθέσεις στη Συρία από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Independent Arabia την Παρασκευή.

Αναφερόμενη σε ρωσική πηγή, η αραβική ιστοσελίδα σημειώνει ότι ο ρωσικός στρατός απείλησε να καταρρίψει τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα χρησιμοποιώντας τα δικά του αεροσκάφη ή το σύστημα S-400.

Μόλις μια τέτοια επίθεση φέρεται να αντιμετωπίστηκε από το ρωσικό στρατό στις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ρωσικός στρατός απέτρεψε ισραηλινή επίθεση σε πυραυλική συστοιχία στην περιοχή του όρους Qassioun της Δαμασκού.

Μια άλλη αποτροπή επίθεσης φέρεται να έλαβε χώρα στην Αλ-Κουνέιτρα, όταν ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τα βορειοδυτικά προς την ακτή της Συρίας.

"Αυτές οι εξελίξεις ώθησαν τον Νετανιάχου (Ισραηλινό Πρωθυπουργό) να επισκεφτεί επειγόντως τη Ρωσία για να προσπαθήσει να πείσει τον Πούτιν (Ρώσο Πρόεδρο) να συνεχίσει την πολιτική του να κλείνει τα μάτια στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Ισραηλινό επισκέπτη ότι η χώρα του δε θα τους επιτρέψει να βλάψουν τις δυνάμεις ή τα όπλα του Ασάντ που παρέχονται στη Δαμασκό, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί συμπαιγνία με το Ισραήλ και ενοχλητική για τους Ρώσους που θεωρούνται σωτήρες της Συρίας", υπογραμμίζει η δημοσίευση.

Ούτε οι Ρώσοι ούτε το Ισραήλ έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής όλα τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail