Hurriyet: Ο Αναστασιάδης πρόσφερε το 30% των κερδών από τους υδρογονάνθρακες - Εισέπραξε "όχι"

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε ανεπίσημη προσφορά στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να δώσει μέρος των κερδών από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η hurriyetdailynews.com επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Αναστασιάδης έκανε αρχικά μια λεκτική προσφορά στον Ακιντζί στις 9 Αυγούστου για να δώσει το 30% του ενεργειακού ταμείου που θα συσταθεί το 2022. Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θα συμβιβαστούν με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της ΑΟΖ, σύμφωνα με πρόταση.

Τις επόμενες ημέρες μετά τη συνάντησή τους, ο Αναστασιάδης μεταβίβασε την προσφορά με ένα non-paper. Ωστόσο, ο Ακιντζί απέρριψε την προσφορά, λέγοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν θα έχει θέση στη διαχείριση των ενεργειών γεώτρησης και των ενεργειακών πολιτικών γύρω από το νησί.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν ξανά αυτό το μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail