Η Ρωσία προτείνει την Τουρκία για μέλος της G7


Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ενταχθεί στα έθνη της Ομάδας των 7 παράλληλα με την Κίνα και την Ινδία, δεδομένου του ρόλου της στις διεθνείς υποθέσεις, αναφέρει το hurriyetdailynews.com.

Σε ερώτηση σχετικά με πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ για την πιθανή επιστροφή της Μόσχας στην ομάδα των κορυφαίων οικονομιών του κόσμου που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα και η Ινδία θα μπορούσαν επίσης να είναι μέλη.

Η συμμετοχή της Ρωσίας ανεστάλη από τη G8 το 2014 λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής στήριξης της προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Η ομάδα ονομάζεται τώρα G7.

"Το έργο της Τουρκίας είναι επίσης απαιτητικό και κατάλληλο δεδομένου του ρόλου της στις διεθνείς υποθέσεις και στην περιοχή", δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας σε συνάντηση ολομέλειας του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Πούτιν είπε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν στις συνομιλίες ότι η συζήτηση ορισμένων θεμάτων, όπως οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, είναι "πιο ενδιαφέρουσα" σε ευρύτερη μορφή από την G8.

"Αυτό δείχνει ότι χωρίς χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, τα σύγχρονα προβλήματα ανάπτυξης δεν μπορούν να επιλυθούν", δήλωσε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail