Αμερικάνικο fund αγόρασε τη στρατηγικής και για στρατιωτικούς λόγους μαρίνα Ρόδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank, υπό τα απαθή, αν όχι και ευνοϊκά, βλέμματα της κυβέρνησης, προέβη στην πώληση της στρατηγικής μαρίνας της Ρόδου, σημαντικής για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας σε μια ακριτική περιοχή, την οποία επιβουλεύεται η Τουρκία, σε άγνωστο μικρού μεγέθους αμερικάνικο fund, πίσω από το οποίο ουδείς γνωρίζει ποιοι κρύπτονται.

Από: iskra.gr

Η πώληση, κατά τα προσχήματα της Eurobank, εντάσσεται στη στρατηγική της λειτουργικής μείωσης των NPEs από την τράπεζα, που υλοποιείται ταυτόχρονα και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες με την PIMCO (Pillar που έχει ολοκληρωθεί και Cairo – FPS που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση).

Πρόκειται, σύμφωνα με τη Eurobank, για το τρίτο κατά σειρά project πώλησης επιχειρηματικού δανείου σε καθυστέρηση, καθώς έχουν προηγηθεί τα δάνεια Σαρακάκη και Μάνεση, σε μια διαδικασία με την οποία αφελληνίζονται και περνάνε σε ξένα χέρια ελληνικές επιχειρήσεις, υποδομές και δίκτυα.

Να σημειωθεί ότι το έργο των «Μαρίνων Ρόδου» είχε αναλάβει η «Ιόνιος Κατασκευαστική» του επιχειρηματία Μαρούλη. Η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ το 2011, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο και στη συνέχεια να το διαχειριστεί.

Η ολοκλήρωση καθυστέρησε, έγιναν σημαντικές κακοτεχνίες, το δάνειο δεν πληρώθηκε και η τράπεζα το κατήγγειλε.

Αγοραστής, όπως είπαμε, είναι ένα σχετικά μικρό (;) αμερικανικών συμφερόντων fund που ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πελώρια ερωτηματικά προκύπτουν γιατί πωλήθηκε σε ξένα χέρια η στρατηγική μαρίνα της Ρόδου, ενώ επιτακτική είναι να απαίτηση να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα των ιδιοκτητών του fund.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.