Η Τουρκία ενημερώθηκε ρητά για την απομάκρυνση από το πρόγραμμα F-35 - Πεντάγωνο

Freepen.gr - Η Τουρκία ήταν επαρκώς ενημερωμένη σχετικά με την απόφαση του Πενταγώνου να την απομακρύνει από το πρόγραμμα του αεροσκάφους F-35, αφού άρχισε να παραλαμβάνει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Carla Gleason στην αραβική Asharq Al-Awsat ανέφερε την Παρασκευή.

Η Gleason απάντησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις ερωτήσεις που έθεσε η εφημερίδα σχετικά με την δήλωση του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Κάλιν την Τρίτη ότι η Άγκυρα δεν είχε λάβει επίσημη δήλωση σχετικά με την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35. Ο Καλίν είχε δηλώσει επίσης ότι δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί η Τουρκία από το πρόγραμμα.

Η Gleason δήλωσε στο Asharq Al-Awsat ότι τόσο ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου όσο και η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Έλλεν Λορντ, στις 17 Ιουλίου, σε ξεχωριστές ενημερώσεις, δήλωσαν ρητά ότι τα αεροσκάφη F-35 stealth δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μία ρωσική πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών.

Η Gleason επίσης υπενθύμισε ότι η ίδια η Λορντ ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο είχε ξεκινήσει την επίσημη απέλαση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, η Λορντ έστειλε επίσης μια επιστολή στον İsmail Demir, Πρόεδρο της Τουρκικής Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail