Λυσσαλέα η αντίσταση του κατεστημένου στη Μ. Βρετανία για το αναπόφευκτο Brexit

Το κατεστημένο δίνει λυσσαλέες μάχες για να αποτρέψει το αναπόφευκτο Brexit στην . Βρετανία. Τελευταίο ανάχωμα αυτής της μάχης είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε παράνομο το κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που προωθεί την υλοποίηση της απόφασης του δημοψηφίσματος για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς συμφωνία.


Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αποκλείει το κλείσιμο της Βουλής για μικρότερο χρονικό διάστημα, ούτε και την προώθηση της σκληρής στάσης του απέναντι στις Βρυξέλλες. Αναμφίβολα όμως, η απόφαση αυτή περιέπλεξε την κατάσταση και όλα είναι ανοιχτά. Όμως, η στήριξη που παρέχει ο Τράμπ στον Τζόνσον και η αλματώδης αύξηση της δημοτικότητάς του, του παρέχουν την ικανοποιητική ισχύ για τις επόμενες κινήσεις του.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την Observer. και την Daily Mail( η τελευταία που έγινε μετά το κλείσιμο της Βουλής), το κόμμα των Συντηρητικών προηγείται με το τεράστιο ποσοστό των 15-16 ποσοστιαίων μονάδων από το κόμμα των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, που ακολουθώντας τη συνταγή Τσίπρα έκανε κολοτούμπα και από υποστηρικτής του Brexit μεταμορφώθηκε σε Brimainer,οδηγώντας το κόμμα του στον γκρεμό.Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 37% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται εδώ και πάλι ότι, λίγο παλαιότερα, οι Συντηρητικοί υπό την Τερέζα Μέυ που ακολουθούσε μια κρυφή φιλοευρωπαϊκή ατζέντα, είχαν καταποντιστεί και βρέθηκαν να είναι τέταρτοι στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, με πρώτο το κόμμα του Brexit του Νάϊτζελ Φάρατζ, δεύτερους τους Εργατικούς και τρίτους τους Φιλελεύθερους. Αυτό την οδήγησε σε παραίτηση από το κόμμα και την Πρωθυπουργία. Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν θριάμβευσε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ακολούθησε με συνέπεια τις αρχές που υποστήριζε, δηλ. το Brexit, με ή χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες, σύμφωνα και με το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος. Το Ευρωϊερατείο με την καθοδήγηση του Βερολίνου φυσικά, επέμενε και επιμένει σε μια συμφωνία εξόδου της Βρετανίας που θα της κοστίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό με διπλή σκοπιμότητα. Πρώτο, να οδηγήσει σε μια πιθανή αναστροφή ή μεγάλη καθυστέρηση του Brexit και δεύτερο, να αποτελέσει φόβητρο για όποιες άλλες χώρες όπως η Ιταλία που πιθανώς στο μέλλον, υπό τον Ματέο Σαλβίνι, ακολουθήσουν μια παρόμοια πορεία εξόδου.

Σε αυτή την αντεθνική πολιτική στρατεύτηκε και ο “αριστερός” επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμυ Κόρμπιν, μαζί με το συστημικό Βρετανικό και διεθνές κατεστημένο, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο και το κόμμα του. Είναι προφανές ότι η “κολοτούμπα” είναι μόνο πρόσφορη στα Βαλκάνια. Δεν ταιριάζει στους Βρετανούς, οι οποίοι δεν ξεχνούν ότι νίκησαν τους Γερμανούς σε δύο παγκόσμιους πολέμους που προκάλεσαν οι τελευταίοι, χωρίς στο τέλος να πληρώσουν το λογαριασμό,δηλ. τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλουν.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.