Τουρκία & ΗΠΑ ξεκίνησαν περιπολίες στη βόρεια Συρία: Οργισμένη αντίδραση από Δαμασκό

Freepen.gr - Στρατεύματα από τον τουρκικό και αμερικανικό στρατό ξεκίνησαν σήμερα την πρώτη κοινή περιπολία στη βόρεια Συρία σύμφωνα με προηγούμενη συμφωνία για την εφαρμογή μιας «ασφαλούς ζώνης» στην περιοχή.

Η περιπολία, υποστηριζόμενη από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), αποτελείτο από 6 τουρκικά θωρακισμένα οχήματα και μια στρατιωτική συνοδεία των ΗΠΑ. Τα στρατεύματα εντοπίστηκαν στην πόλη Tal Abiad.


Καταδίκη από Δαμασκό

Η Συρία καταδικάζει την έναρξη κοινών περιπολιών ΗΠΑ-Τουρκίας στην περιοχή της Συρίας al-Jazeera

Η Συρία καταδίκασε σθεναρά ως "καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου", ξεκινώντας κοινές περιπολίες ΗΠΑ-Τουρκίας στην περιοχή της Συρίας al-Jazeera [γνωστή και ως Ροζάβα].

"Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με τους ισχυρότερους όρους την έναρξη κοινών περιπολιών από τη διοίκηση των ΗΠΑ και το τουρκικό καθεστώς στην περιοχή της Συρίας al-Jazeera σε καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας" δήλωσε μια πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή στο συριακό πρακτόρειο SANA.

Η πηγή εκτίμησε αυτό το βήμα ως επιθετικότητα που επιδιώκει να περιπλέξει και να παρατείνει την κρίση στη Συρία μετά από τα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης που έκανε ο Συριακός Αραβικός Στρατός στην καταδίωξη των απομειναριών των τρομοκρατικών ομάδων.

Η πηγή επανέλαβε την απόλυτη απόρριψη της Συρίας για τη λεγόμενη ασφαλή ζώνη, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά της να απομακρύνει όλα τα συστήματα που στοχεύουν στην ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail