Κουρδικός εφιάλτης για το δεύτερο στρατό του ΝΑΤΟ: Δύο θανατηφόρες επιθέσεις

Freepen.gr - Το Gerila TV δημοσίευσε βίντεο από δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από Κούρδους αντάρτες στην ύπαιθρο της επαρχίας Hakkari στη νοτιο-ανατολική Τουρκία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Γραφείου Τύπου της HPG, οι αντάρτες έπληξαν τους Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν στο Hill Leylek στην περιοχή Şemdinli του Hakkari στις 15:20 στις 16 Αυγούστου.

Στα πλαίσια της επιχείρησης οι αντάρτες διείσδυσαν στις θέσεις των τουρκικών δυνάμεων από δύο κατευθύνσεις και τους έπληξαν με τα σφοδρά πυρά τους. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε αυτή τη δράση και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ η εμπλεκόμενη αντάρτικη μονάδα επέστρεψε στη βάση της με ασφάλεια.

Στις 05:30 στις 26 Ιουλίου, οι αντάρτες έπληξαν μια τουρκική στρατιωτική μονάδα που ήταν υπεύθυνη για τη διατήρηση της ασφάλειας του δρόμου που οδηγούσε στο λόφο Xeregol στην περιοχή Çukurca του Hakkari. Η επιτυχία των χτυπημάτων σε κοντινή απόσταση από δύο κατευθύνσεις ήταν τέτοια που άφησε 11 νεκρούς στρατιώτες και 2 τραυματίες. Οι αντάρτες στόχευσαν ταυτόχρονα τις θέσεις και τα καταφύγια των τουρκικών δυνάμεων στο Hill Xeregol. Ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν εδώ δεν μπορούσε να διευκρινιστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail