Τους χορεύει όλους στο ταψί ο Ερντογάν: Αν δε μου δώσετε λεφτά, θα σας γεμίσω με κόσμο!

Freepen.gr - Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εάν η ΕΕ δεν τιμήσει την υπόσχεση υποστήριξης της Τουρκίας σε σχέση με τους πρόσφυγες, η Τουρκία δεν έχει άλλο τρόπο παρά να «ανοίξει τις πόρτες» της για να επιτρέψει στους Σύριους πρόσφυγες να εισέλθουν στην Ευρώπη, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή παραβλέποντας βέβαια να συμπληρώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβαινόντων στις τουρκικές λέμβους μιας χρήσης δεν είναι Σύριοι.

"Την Πέμπτη, έχουμε καταστήσει σαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη, ότι ποτέ δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνοι τα προβλήματα που προκύπτουν από το Ιντλίμπ της Συρίας", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας επανέλαβε επίσης ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει δαπανήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες, ενώ η στήριξη από την ΕΕ στην Τουρκία ήταν περίπου μόνο 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

"Πώς μπορεί λοιπόν η Τουρκία να υπομείνει το βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων;" ρώτησε στην ομιλία που έκανε στα μέλη του ΑΚΡ στο Εσκί Σεχίρ.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να εγκαταστήσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στην ασφαλή ζώνη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί ανθρώπινες ψυχές τις οποίες επίτηδες συγκεντρώνει στη χώρα του και τις χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ωστόσο η Ευρώπη αλλά και ο δυτικός κόσμος γενικότερα τον ανέχεται και αυτόν και το κράτος-διεθνή ταραξία που εκπροσωπεί.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail