Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό αλλά η ζωή έγινε απίστευτα ακριβή, κύριε Μπάμπη μας

congerdesign / pixabay
Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό, υποστήριξε ο κυβερνητικός πια βουλευτής, κ. Παπαδημητρίου. Να σας πω την αλήθεια, στη Νότια Εύβοια που ζω, το νερό της βρύσης δεν πίνεται. Φίλτρα δεν έχω βάλει. Κάθε 7-8 ημέρες ανηφορίζω δίπλα στην πηγή της Παναγίας και γεμίζω τα μπιτόνια μου. Με τον τρόπο αυτό έμαθα να σέβομαι και να αξιοποιώ και την τελευταία σταγόνα νερού. Πάρα ταύτα όμως πληρώνω ένα σεβαστό ποσό στα τέλη ύδρευσης κι αποχέτευσης.

Του Στρατή Μαζίδη

Στην Αθήνα το νερό είναι φθηνότερο. Μόνο που ο Θεός κ. Μπάμπη, το νερό το έδωσε δωρεάν, όπως τόσα άλλα για τα οποία σήμερα οι άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν. Πχ τη θάλασσα όπου πρέπει να γίνεις εξερευνητής για να βρεις ελεύθερη ακτή.

Το νερό είναι φθηνό, αλλά πχ η βενζίνη είναι πανάκριβη. Στα σπίτια μας κατέστημεν νοικάρηδες χάρη στο χαράτσι Βενιζέλου-ΕΝΦΙΑ. Στις ταβέρνες να κάτσουμε ένα βράδυ να ξεσκάσουμε, δεν μπορούμε να πλησιάσουμε. Παλιές αγαπημένες διασκεδάσεις είναι πια απλησίαστες. Τα πάντα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Πες μας εσύ κ. Μπάμπη μας κάτι που είναι φθηνό. Ή πες μας κάτι που απολαμβάνουμε ή εισπράττουμε σε ποσότητα - ποιότητα. Έχουμε καλούς μισθούς; Υπάρχει αληθινή δημόσια και δωρεάν παιδεία; Έχουμε σύστημα υγείας; Καλό οδικό δίκτυο; Εσύ πχ πλέον κερδίζεις αρκετά χρήματα. Ενδεχομένως να μην πίνεις καν νερό από τη βρύση. Εμείς πάλι βάζουμε το χέρι στην τσέπη και δε βρίσκουμε τίποτε. Τουλάχιστον όταν μας κόβει λόρδα, ανοίγουμε τη βρύση, πίνουμε 3-4 ποτήρια νερό και συνειδητοποιούμε ότι δεν πεινούσαμε, διψούσαμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail