Η Ρωσία αυξάνει ακόμη περισσότερο το αποθεματικό της σε χρυσό και αποδολαριοποιείται

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει συσσωρεύσει ράβδους χρυσού τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας της από το δολάριο ΗΠΑ όπως σημειώνει το fort-russ.com. Τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας ανήλθαν στις 31 Αυγούστου στα 529 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα αποθέματα χρυσού αποτιμώνται σήμερα στα 109,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Αυτή η κίνηση έρχεται ως μέρος της πολιτικής της για την αποδολαριοποίηση των περιουσιακών στοιχείων σε απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, η Μόσχα αύξησε το απόθεμά της από πολύτιμα μέταλλα κατά περισσότερο από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα μήνα. Έτσι, το ποσοστό χρυσού στα αποθεματικά της χώρας σημείωσε νέο ρεκόρ, αυξανόμενο από 19,6% σε 20,7%.

Χάρη στις μαζικές αγορές πολύτιμων μετάλλων, η Ρωσία στέφθηκε ως ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο πέρυσι.

Τον Απρίλιο του 2018, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) έκανε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της, καθώς άρχισε να εκτοπίζει δραστικά τα περιουσιακά της στοιχεία σε αμερικανική κλίμακα, αντιδρώντας στις πιέσεις από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει περαιτέρω την εξάρτηση από το αμερικανικό νόμισμα, η σλαβική χώρα επενδύει ενεργά σε χρυσό, μετατρέποντάς τη πέρυσι τη νούμερο ένα χώρα σε ό,τι αφορά την προμήθεια πολύτιμων μετάλλων - μια πρωτοκαθεδρία την οποία διατήρησε το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail