Βάστα, Ερντογάν! Ασφαλές «έμμεσο κάλεσμα» για νέα κύματα μεταναστών από Κουμουτσάκο



Η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού «Μεταναστευτικής Πολιτικής» Γ. Κουμουτσάκου στο σημερινό ΒΗΜΑ («Δικαιώματα και ασφάλεια πάνε μαζί στο Μεταναστευτικό») είναι πράγματι ενδιαφέρουσα, καθότι άκρως αποκαλυπτική. Όχι μόνο για το «new speak» του υπουργού (π.χ. «προστασία της ασφάλειας»), ούτε γιατί ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά ότι η όντως «χαοτική» πολιτική των ανοιχτών συνόρων που παρέλαβε από τους ιδεοληπτικούς του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνεται πλέον με «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και με «προστασία της ασφάλειας». 

Όπως το θέλουν άλλωστε και οι «σοβαρές» ΜΚΟ, ακτιβιστές σαν τη Καρόλα Ρακέτε, η Μέρκελ ή ο Σόρος: Όχι άσχημες εικόνες στα ΜΜΕ και παράνομοι διακινητές, κρατική διάσωση με ασφάλεια και σιωπηρή μεταφορά στη στεριά, αλλά και «αλληλέγγυα» αντιμετώπιση.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος της υπουργικής συνέντευξης είναι κάτι το ρηξικέλευθα «νέο» στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας: Η «Διπλωματία του Μεταναστευτικού». Στόχος είναι αφενός η διαμόρφωση (μαζί με τον ευρωϋπάλληλο κ. Σχοινά) μιας «κοινής ευρωπαϊκής αντίληψης στο Μεταναστευτικό» και αφετέρου η αντιμετώπιση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 «ως πεδίο συνεργασίας και όχι αντιθέσεων ή απειλών» (τρέμε Ερντογάν, φυλάξου Όρμπαν !). Εκεί δηλαδή που απέτυχαν Μέρκελ, Μακρόν και βρυξελιώτικο ευρωιερατείο ελπίζει πως θα το πετύχει τώρα ο Μητσοτάκης μαζί με τον πρώην διπλωμάτη Κουμουτσάκο. 

Ευελπιστούν μάλιστα «ότι θα διαμορφωθεί μια συναντίληψη μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας (sic!), ώστε να ευαισθητοποιούμε διαρκώς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την ανάγκη να δώσουν προσοχή στην Αν. Μεσόγειο» όπου και οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Εν κατακλείδι, αυτές οι τρεις («πανίσχυρες»;) χώρες θα πετύχουν μαζί ευρωπαϊκές «συνεργασίες στη βάση της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» για την δίκαιη «ανακατανομή» μεταναστών και για να υπάρξει «ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφής σε τρίτες χώρες» στη βάση ενός μελλοντικού μηχανισμού «ευρωπαϊκού ασύλου».

Ριζοσπαστικά πραγματιστής ή απλά υπερβολικά αφελής ο νέος υπουργός «Μεταναστευτικής Πολιτικής»; Τουλάχιστον δεν είναι σαν την κα Τασία που προκαλούσε κλαυσίγελο με όσα φαιδρά έλεγε κατά καιρούς για τους ηλιοκαμένους στην Πλατεία Βικτωρίας. Με τέτοιες δηλώσεις όμως θα πρέπει όλοι μας να αντιλαμβανόμαστε ότι το ασφαλές «έμμεσο κάλεσμα» για νέα κύματα μεταναστών από την Τουρκία παραμένει σε ισχύ. Γι αυτό, όσο γίνεται ακόμα, βάστα, Ερντογάν!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail