Ο ΥΕΘΑ δήλωσε πως οι ΜΚΟ τον άφησαν έξω από τις δομές που ελέγχουν!

Freepen.gr - Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 24/9/2019 στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα" και το Γιώργο Παπαδάκη, εκτός της αναφοράς του σε δυνητική απειλή εσωτερικής ασφαλείας από την υπερσυγκέντρωση αλλοδαπών μεταναστών που έρχονται παράνομα στη χώρα, προέβη σε μια αποκάλυψη η οποία δεν έχει αναδειχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.

Σε σχετικό ερώτημα του κ. Παπαδάκη για τη δράση των ΜΚΟ, ο υπουργός Αμυνας (το τονίζουμε αυτό) απαντά ότι αυτές δρουν "κατά ένα τρόπο που δεν είναι και απολύτως γνωστός" δηλαδή σε απλά ελληνικά κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτες.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αποκαλύπτει πως αν ο ίδιος μεταβή σε αυτές τις δομές και ζητήσει ενημέρωση, δε θα την έχει και μάλιστα σημειώνει ότι έζησε αυτήν την εμπειρία στην Καβάλα και "δεν του άρεσε η απάντηση που πήρε" αναρωτώμενος πλέον αν πρέπει να μπει μέσα χωρίς να πάρει την άδεια κανενός, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον δεν τον άφησαν να εισέλθει.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Με δεδομένο ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λένε «εμείς έχουμε κλείσει τα σύνορά μας, δεν θέλουμε κανέναν μετανάστη - πρόσφυγα». Ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο, για το οποίο δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, εσείς θα μου πείτε, είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουμε αξιόλογες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουμε σφραγίδες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουμε φαντάσματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουμε που εκμεταλλεύονται αντί να βοηθούν τους πρόσφυγες και του μετανάστες και τεράστια ποσά τα οποία διακινούνται. Η Τουρκία ξέρετε τι πέτυχε; Η Τουρκία πέτυχε τα χρήματα να μην πηγαίνουν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά να πηγαίνουν στο τουρκικό Δημόσιο και να τα διαχειρίζεται εκείνο.

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που μερικές φορές φαίνεται μη ελέγξιμη, δυστυχώς οφείλεται στο ότι όταν προέκυψε το πρόβλημα, οι δομές του ελληνικού κράτους δεν είχαν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν, έτσι ώστε να χρήματα να πηγαίνουν κατευθείαν στις δομές του ελληνικού κράτους. Έτσι προέκυψαν οι ΜΚΟ, οι οποίες μπήκαν να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες και τώρα λειτουργούν κατά ένα τρόπο που δεν είναι και απολύτως γνωστός. Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία της Εθνικής Άμυνας που είναι τα στρατόπεδα. Υπάρχουν στρατόπεδα στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες, δομές φιλοξενίας ή κέντρα υποδοχής, στα οποία γίνονται εργασίες για τις οποίες δεν γνωρίζω τίποτα. Αν ζητήσω να πάω να μάθω, θα μου πουν «δεν είναι δική σου δουλειά είναι θέμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που εποπτεύει τις ΜΚΟ». Και εκεί θα έχουμε πρόβλημα.

Ήδη, το ζήτησα στην εκλογική μου περιφέρεια την Καβάλα και δεν μου άρεσε η απάντηση που πήρα. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να μπω κάποια μέρα στο στρατόπεδο χωρίς να ζητήσω την άδεια κανενός, να δω τι γίνεται με το περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φιλοξενεί. Επομένως, το ζητούμενο είναι περισσότερος έλεγχος και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει περισσότερος έλεγχος από εδώ και πέρα. Αλλά δεν είναι μόνο δική μας δουλειά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail